detector.media
21.06.2017 13:07
У Криму суд у справі журналіста Семени перенесли через неявку свідків на 7 липня
У Криму суд у справі журналіста Семени перенесли через неявку свідків на 7 липня
Сьогодні, 21 червня, не відбулося судове засідання у справі кримського журналіста Миколи Семени через неявку свідка – експерта ФСБ Росії

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

За словами пана Семени, на ньому мали допитати перекладачів і експерта ФСБ.

«Представники звинувачення викликали на допит перекладачів тих документів, які є у справі: перекладені з української мови на російську і з англійської на російську. Очікується допит експерта управління кримського правління ФСБ, яке давало експертний висновок про те, чи є заклики до порушення територіальної цілісності Росії», – сказав журналіст.

Пан Семена додав, що висновок експерта ФСБ «не компетентний і в ньому допущено багато принципових помилок».

Нагадаємо, 14 червня суд в анексованому Криму переніс засідання у справі журналіста Миколи Семени через неявку перекладача з української на російську мову з боку звинувачення на 21 червня.

Раніше адвокат українського журналіста Миколи Семени Еміль Курбедінов сказав, що сподівається на умовний термін для свого підзахисного в підконтрольному Росії суді в окупованому Криму. Сторона захисту у справі готує матеріали для позову до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу протии позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.  

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільненняКриму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії». Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) вимагає від Росії припинити переслідування журналістів в окупованому Криму.

Фото: «Крим.Реалії»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY