detector.media
11.06.2017 09:42
СБУ має інформацію про місце перебування зниклого українського журналіста Стаса Асєєва (Васіна)
СБУ має інформацію про місце перебування зниклого українського журналіста Стаса Асєєва (Васіна)
В Службі безпеки України повідомили, що поінформовані про зникнення 2 червня українського журналіста, публіциста Станіслава Асєєва, який жив в Донецьку з моменту окупації та писав для українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін.

Про це передає «Громадське».

«Ми знаємо цю ситуацію... Ми його шукаємо, і знаємо, більш-менш, де. Більше нічого повідомити не можемо», — повідомили в СБУ.

Нагадаємо, колишній депутат Єгор Фірсов повідомив про зникнення у Донецьку журналіста, письменника Станіслава Васіна. Він припустив, що його могли взяти в полон бойовики в окупованому Донецьку.

Станіслав Васін не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії» з 2 червня. У редакції припустили, що журналіста могли взяти в полон бойовики «ДНР», а його сторінку у Facebook – зламали.

Згодом екс-депутат Єгор Фірсов повідомив, що Станіслав Васін останній раз він виходив на зв'язок із своєю матір’ю в обід 2-го червня, коли під'їжджав до Донецька. Він повини був приїхати до неї 3-го, але так і не приїхав. За словами екс-депутата, звернення до місцевої міліції та безпосередньо в МГБ нічого не дали.

Як повідомив Єгор Фірсов, 8 червня поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста.

9 червня редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода») Тетяна Якубович заявила, що поки не вдалося отримати інформацію про можливе місце перебування українського журналіста Станіслава Васіна, який зник в контрольованому бойовиками «ДНР» Донецьку.

Перший заступник головного редактора видання «Дзеркало тижня» (DT.UA) Сергій Рахманін повідомив, що Станіслав Васін – це псевдонім журналіста, публіциста, письменника Стаса Асєєва, якого, як повідомляє екс-депутат Єгор Фірсов, захопили у полон бойовики «ДНР». Журналіст підкреслює, що «ми обов'язково мусимо витягнути» Станіслава Асєєва з полону.

Редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода») Тетяна Якубович підтвердила повідомлення першого заступника головного редактора видання «Дзеркало тижня» (DT.UA) Сергія Рахманіна, що Станіслав Васін – це псевдонім журналіста, публіциста, письменника Стаса Асєєва. Вона також заявила, що Станіслав Асєєв працював на окупованій території виключно як журналіст.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY