detector.media
06.06.2017 12:03
У День журналіста Фейгін повідомив, що Сущенко потребує підтримки колег
У День журналіста Фейгін повідомив, що Сущенко потребує підтримки колег
Сьогоді, 6 червня, адвокат Марк Фейгін закликав представників ЗМІ підтримувати та допомагати його підзахисному – українському журналісту Роману Сущенку

Про це адвокат написав на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні День журналіста в Україні. Слід пам'ятати, що один з вас, Роман Сущенко, зараз у Лефортовській в'язниці у Москві. Роман потребує вашої підтримки і допомоги. Не залишайтеся байдужими до його долі», – написав пан Фейгін.

Нагадаємо, сьогодні, 6 червня, в Україні відзначається День журналіста. У цей день Міністерство інформаційної політики організовує акцію на підтримку переслідуваних Росією журналістів, зокрема – Миколи Семени і Романа Сущенка.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

18 травня Московський міський суд відхилив скаргу адвоката Марка Фейгіна на рішення суду про продовження утримання під вартою до 30 червня його підзахисного Романа Сущенка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY