detector.media
24.05.2017 14:25
Кіберполіція просить повідомляти про провайдерів, що не блокують російські інтернет-ресурси
Кіберполіція просить повідомляти про провайдерів, що не блокують російські інтернет-ресурси
Департамент кіберполіції Національної поліції України закликає громадян повідомляти про факти невиконання провайдерами Указу Президента України щодо блокування російських інтернет-ресурсів

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

«Кожен провайдер телекомунікаційних послуг в Україні зобов’язаний заблокувати доступ до вказаних в переліку Інтернет-ресурсів. На сьогоднішній день ряд українських компаній вже почали заходи з обмеження доступу до веб-сайтів, доступ до яких на даний час обмежено законодавчо», – йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що саме «Mail.ru Group», «Яндекс», «ВКонтакте», «Одноклассники» «є знаряддями гібридної війни»: «Саме ці важелі активно використовує ФСБ Російської Федерації (РФ), як агрегатор інформаційної агресії проти України, для проведення інформаційно-пропагандистських атак проти України».

Департамент кіберполіції Національної поліції України закликає громадян повідомляти про факти невиконання провайдерами Указу Президента України №133/2017 на електронну адресу block@cybercrime.gov.ua.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

НКРЗІ заявила, що інтернет-провайдери, які не виконають рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» будуть притягнуті до адміністративної відповідальності та накладення штрафу.

У РНБО повідомили, що не будуть карати тих, хто знайде можливість користуватися забороненими російськими інтернет-ресурсами.

Більше за темою можна дізнатися тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY