detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
15.05.2017 18:43
Нацрада призначила ще одну перевірку телеканалу «Горизонт-TV»
Нацрада призначила ще одну перевірку телеканалу «Горизонт-TV»
12 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку супутникового телеканалу «Горизонт-TV» (ВМП «Горизонт з міста Первомайського Харківської області) через показ ним документального фільму про ФСБ.

Під час моніторингу 4 квітня Нацрада зафіксувала, що телеканал «Горизонт-TV» двічі показував документальний фільм «Наркотики. Секрети маніпуляції» про боротьбу співробітників ФСБ Російської Федерації з наркоманією. Нацрада вбачає в цьому порушення абзацу 9 частини 2 статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення», яка забороняє показ телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій тощо, а також частини 1 статті 15-1 закону «Про кінематографію», яка забороняє показ таких фільмів.

На додачу до цього Нацрада виявила, що телеканал «Горизонт-TV» не дотримується своєї програмної концепції, зменшивши частку національного та власного продукту в ефірі. А це є ознакою порушення статей 27-28 закону «Про телебачення і радіомовлення».

Нагадаємо, 16 лютого Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Горизонт-TV» через показ ним документального фільму «Олесь Бузина: Жизнь вне времени», в якому Нацрада вбачає ознаки порушення законодавства. Результатів цієї перевірки Нацрада поки не розглядала, але у квітні стало відомо, що Держкіно заборонило демонстрацію цього фільму про Олеся Бузину на території України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY