detector.media
03.05.2017 18:01
На Кіровоградщині невідомі обстріляли офіс редакції «Світловодськ вечірній»
На Кіровоградщині невідомі обстріляли офіс редакції «Світловодськ вечірній»
Редакція газети «Світловодськ вечірній», яка видається у місті Світловодську (Кіровоградська область), заявляє, що її офіс був обстріляний. Співробітники видання виявили 2 травня у вікнах редакції чотири отвори від куль.

Про це йдеться у публікації головної редакторки газети Тетяни Дроздової в інтернет-виданні «Світловодськ».

«Чотири отвори від куль в одному з трьох вікон редакції "Вечірки". Такий "подарунок" колективу редакції газети "Світловодськ вечірній" невідомий стрілець зробив у святкові дні. Впевнена, що такого адмінбудинок не пам’ятає… Ми помітили це о 8:00 другого травня. Для працівників редакції це був робочий день, на відміну від інших установ, що розміщуються в адмінбудинку», - повідомляє видання.

На місце інциденту була викликана поліція, поінформовано СБУ і першого заступника міського голови Олену Балюк.

 «Можна було б запідозрити якогось телепня, що стріляв у нетверезому стані по вікнах мерії, просто за покликом травмованої душі, але прицільні постріли в одне і теж вікно зблизька, судячи з усього від гаражів, наводять на сумні роздуми… Комусь дуже хочеться залякати журналістів, щоб поводилися чемно і знали своє місце. А ще непогано було б виселити з приміщень адмінбудинку редакцію газети, що за Законом має право тут перебувати найближчі 15 років. Одне з управлінь вже готове переїхати зі свого насидженого місця, а кабінетів, звільнених податковою, не вистачає. Ось така сумна картинка вимальовується. На наш погляд, вона є продовженням хуліганських дій щодо деяких "незручних" депутатів: то вікна поб’ють, до двері каменем пошкодять, а то й машину спалять молодому керівнику, який вирішив відстоювати права фірми, не зважаючи на попередження. Сподіваємось, що правоохоронці розберуться у цій простій справі, бо ж все шито білими нитками…», - написала Тетяна Дроздова.

В коментарі Інституту масової інформації (ІМІ) вона також підтвердила версію про спробу залякування журналістів газети.
«На мій погляд, це звичайна спроба залякати журналістів. Після роздержавлення ми маємо не надто приязні стосунки з міським головою. Тож не виключено, що це черговий натяк на те, що нам тут не раді», - сказала Тетяна Дроздова.

Начальниця сектору зв'язків з громадськістю Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Віталіна Бевзенко повідомила, що за фактом стрілянини по вікнах редакції відкрито кримінальне провадження за статтею 296 ККУ (Хуліганство). Слідство триває.

Газета «Світловодськ вечірній», яка раніше була газетою міськради, а нині реформувалася, видається з 1991 року.

Нагадаємо, у Знамʼянці (Кіровоградська область) місцева влада проводить перевірку редакції газети «Знамʼянсьскі вісті». Міськрада вимагає від головного редактора видання Надії Коленченко укласти контракт з місцевою владою, погоджувати всі відпустки, відгули, заробітну плату працівників і всі фінансові витрати.

Фото: інтернет-видання «Світловодськ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY