detector.media
03.05.2017 14:30
На Чернігівщині представник однієї з політичних партій перешкоджав журналісту
На Чернігівщині представник однієї з політичних партій перешкоджав журналісту
30 квітня у місті Мена Чернігівської області, під час виборів до об’єднаної територіальної громади (ОТГ), офіційний спостерігач від однієї з політичних сил перешкоджав працювати журналісту сайту «Чернігівський монітор» Юрію Паперному, зареєстрованому на виборчій дільниці.

Про це пише Інститут масової інформації (ІМІ).

За словами пана Паперного, конфлікт виник через те, що присутній на виборчій дільниці офіційний спостерігач вимагав від журналіста зареєструватися, хоча реєстрація у нього була. В свою чергу, пан Паперний попросив представитися спостерігача: «Скоріш за все, ця людина - спостерігач, судячи по його посвідченню, але прізвище він не назвав. Намагався заборонити мені  фотографувати, зірвав бленду з фотоапарата».

Як пише ІМІ, свідками події стали журналісти та спостерігачі, які перебували на дільниці.

«Під час інциденту одразу була покликана поліція, яка чергує на дільниці. Але так званий спостерігач швидко втік з місця події на авто. В обласному управлінні поліції представнику ІМІ повідомили, що за даним фактом проводять перевірку, особу спостерігача, що перешкоджав журналісту, встановили», – повідомляє ІМІ.

30 квітня у 19 областях України відбулися вибори голів 47 об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, у лютому слідчий Чернігівської поліції через відсутність складу кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 КК, закрив кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста, голову чернігівської організації Незалежної медіа-профспілки Владислава Савенка охоронцями тодішнього народного депутата від БПП Владислава Атрошенка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY