detector.media
15.04.2017 13:35
Суд у Криму обмежив редактору видання «Твоя газета» Назімову час для ознайомлення з матеріалами справи
Суд у Криму обмежив редактору видання «Твоя газета» Назімову час для ознайомлення з матеріалами справи
Підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд у Криму на засіданні 14 квітня обмежив час ознайомлення з матеріалами кримінальної справи редактору алуштинського видання «Твоя газета» Олексію Назімову.

Про це повідомляє адвокат Назімова Олексій Ладін.

 «14.04.2017 року суддя Алуштинського міського суду Ващенко С. С. задовольнила клопотання слідства і обмежила час ознайомлення Олексія Назімова з матеріалами кримінальної справи до 20.04.2017 року, з урахуванням вихідних днів . Чому? Тому що про це клопотав Cлідчий комітет», – написав адвокат у своєму Facebook.

За словами Олексія Ладіна, під час судового засідання було встановлено встановили, що його підзахисний жодного разу не відмовлявся від ознайомлення з матеріалами справи.

«Перебуваючи на ІТТ Назімов знайомився зі справою до 22 години. Слідчий підтвердив, що Назімов переривав ознайомлення тільки на обід і прогулянки. Прокурор, намагаючись обґрунтувати законність клопотання тим, що згідно з графіком Назімов в один із днів знайомився зі справою 50 хвилин. Однак слідчий, на питання захисту, підтвердив, що в той день Олексія Назімова етапували в СІЗО і ознайомлення було перервано не з його вини», - написав захисник.

Однак відсутність провини Олексія Назімова не вплинуло на рішення судді.

«Суд дійшов висновку, що слідчий все правильно обґрунтував. Загалом, все в кращих традиціях Кафки: не важливо що відбувається в дійсності - важливо, що встановила суддя», – підсумував адвокат.

Нагадаємо, затримання Олексія Назімова й алуштинського депутата Павла Степанченка відбулося  у Криму 4 жовтня 2016 року під час передачі грошей, які нібито повинні були служити підкупом за нерозголошення інформації.

Стосовно затриманих порушили кримінальну справу.  Назімова звинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу Росії (комерційний підкуп, пов'язаний із предметом вимагання предмета підкупу), а Степанченка – за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою). Згодом справу було перекваліфіковано зі статті 163 Кримінального кодексу Росії (вимагання).

Підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд 3 березня продовжив на місяць термін утримання під вартою Назімову та Павлу Степанченку, якого російське слідство в Криму звинувачує у співучасті. Їх затримання сталося 4 жовтня 2016 року під час передачі грошей, які нібито повинні були служити підкупом за нерозголошення інформації.

31 березня стало відомо, що журналіст оголосив голодування на знак протесту.

3 квітня в Алуштинському міському суді розглядалася справа головного редактора інтернет-видання «Твоя газета» Назімова. Суд задовольнив клопотання російського слідчого і продовжив термін тримання під вартою редактору і депутату. Кримчани пробудуть у СІЗО до 4 травня 2017 року.

4 квітня стало відомо, що за наполяганням громадськості та рекомендаціями адвокатів редактор алуштинського видання «Твоя газета» Олексій Назімов і депутат місцевої міської ради Павло Степанченко, яких тримають у СІЗО, припинили голодування.

На фото – Олексій Назімов

Фото: Антон Наумлюк, «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY