detector.media
14.04.2017 12:18
Мінінформполітики допомагатиме встановлювати медійні зв’язки з Туреччиною
Мінінформполітики допомагатиме встановлювати медійні зв’язки з Туреччиною
Перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова заявила, що Україна мусить розвивати з Туреччиною бізнесові, політичні, дипломатичні зв'язки та співпрацю в рамках різних платформ, але в першу чергу - комунікаційні зв'язки.

Про це вона заявила під час експертних дебатів «Дилеми співпраці Україна - Туреччина: між цінностями та національними інтересами», повідомляє сайт міністерства інформаційної політики (МІП) України.

Еміне Джапарова повідомлила, що планує візит до Туреччини для налагодження недійних зв’язків.

«Ми з Послом Турецької Республіки в Україні вже обговорювали питання мого візиту до Туреччини саме з точки зору налагодження медіазв'язків між двома країнами», - зазначила вона.

Надзвичайний та Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель, у свою чергу, висловився на підтримку України: «Ми підтримуємо український вибір і її інтеграцію до Європи. Нам потрібна Україна, потрібно, щоб Крим був у складі України. Нам потрібно, щоб в Україні була справжня демократична система».

У ході дебатів Еміне Джапарова також заявила, що питання Криму та кримських татар можуть бути ключовими з точки зору розвитку та поглиблення турецько-українських відносин.

«Я особисто вірю в те, що Крим не буде постійно під російською юрисдикцією. Це питання часу. І от саме в цьому аспекті характер і рівень відносин між Туреччиною й Україною є ключовими. Саме з точки зору майбутнього Криму. І це майбутнє без врахування кримськотатарського фактору не є можливим», - пояснила вона.

Еміне Джапарова висловила подяку Турецькій Республіці за політику невизнання анексії Криму та додала: «Ми віримо в те, що ця політика буде продовжена».

Нагадаємо, раніше міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що комунікаційна кампанія, яка розповідатиме про допомогу Україні з боку Японії, триватиме протягом 2017 року.

На фото - під час дебатів

Фото: МІП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY