detector.media
04.04.2017 14:35
Журналіст Назімов припинив голодування у кримському СІЗО
Журналіст Назімов припинив голодування у кримському СІЗО
За наполяганням громадськості та рекомендаціями адвокатів редактор алуштинського видання «Твоя газета» Олексій Назімов і депутат місцевої міської ради Павло Степанченко, яких тримають у СІЗО, припинили голодування.

Про це повідомив адвокат Олексій Ладін, пише «Крим.Реалії».

Заарештовані вирішили припинити голодування під час засідання суду про продовження терміну арешту 3 квітня.

«Я завжди говорив, що не поділяю таку форму протесту і наполягав, говорив з Назімовим про припинення голодування. Вчора вони вирішили зупинити голодування, їм необхідні сили для ознайомлення й аналізу справи. Виходить, вони голодували майже 10 днів без кількох годин. Слідчий долучив до матеріалів справи довідку від лікаря, що у них немає захворювань, що перешкоджають уриманню в СІЗО», – сказав адвокат.

При цьому пан Ладін заявив про зовнішнє виснаження Назімова і Степанченка. Адвокат зазначає, що розраховувати на лікарський супровід при виході з голодування не доводиться.

«Той факт, що вони оголосили голодування, був проігнорований і співробітниками СІЗО, і прокуратурою, і слідством. Я їм казав, що голодування неефективне, вони тільки підірвуть здоров'я. Я роздрукував і передав Назімову рекомендації щодо виходу з голодування, займатимуться самостійно», – сказав він.

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд 3 березня продовжив на місяць термін утримання під вартою Назімову та алуштинському депутату Павлу Степанченку, якого російське слідство в Криму звинувачує у співучасті. Їх затримання сталося 4 жовтня 2016 року під час передачі грошей, які нібито повинні були служити підкупом за нерозголошення інформації.

Стосовно затриманих порушили кримінальну справу. Назімова раніше звинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу Росії (комерційний підкуп, пов'язаний із предметом вимагання предмета підкупу), а Степанченка – за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою), справу перекваліфікували під статтю 163 Кримінального кодексу Росії про вимагання.

31 березня стало відомо, що журналіст оголосив голодування на знак протесту.

3 квітня в Алуштинському міському суді розглядалася справа головного редактора інтернет-видання «Твоя газета» Назімова. Суд задовольнив клопотання російського слідчого і продовжив термін тримання під вартою редактору і депутату. Кримчани пробудуть у СІЗО до 4 травня 2017 року.

Фото: «Крим.Реалії»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY