detector.media
04.04.2017 13:10
У Криму редактору видання «Твоя газета» продовжили термін арешту на місяць
У Криму редактору видання «Твоя газета» продовжили термін арешту на місяць
3 квітня підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд задовольнив клопотання російського слідчого і продовжив термін тримання під вартою редактору алуштинського видання «Твоя газета» Олексію Назімову і депутату місцевої міської ради Павлу Степанченку. Кримчани пробудуть у СІЗО до 4 травня 2017 року.

Про це повідомив адвокат журналіст Олексій Ладін, пише «Крим.Реалії».

«На думку захисту, рішення це незаконне, оскільки слідство остаточно вже сформувало звинувачення, виходячи з цього звинувачення, в діях Назімова немає складу злочину... Суд, як завжди, мотивував, нібито Назімов може скористатися авторитетом головного редактора і вплинути на показання свідків або іншим чином вплинути на перебіг попереднього розслідування. Парадокс ситуації в тому, що попереднє розслідування вже закінчилося і нам давно оголошено про завершення слідства, і наразі йде процедура ознайомлення», – сказав адвокат.

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд 3 березня продовжив на місяць термін утримання під вартою Назімову та алуштинському депутату Павлу Степанченку, якого російське слідство в Криму звинувачує у співучасті. Їх затримання сталося 4 жовтня 2016 року під час передачі грошей, які нібито повинні були служити підкупом за нерозголошення інформації.

Стосовно затриманих порушили кримінальну справу. Назімова раніше звинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу Росії (комерційний підкуп, пов'язаний із предметом вимагання предмета підкупу), а Степанченка – за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою), справу перекваліфікували під статтю 163 Кримінального кодексу Росії про вимагання.

31 березня стало відомо, що журналіст оголосив голодування на знак протесту.

3 квітня в Алуштинському міському суді розглядалася справа головного редактора інтернет-видання «Твоя газета» Назімова. Суд завершився о 23:40.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY