detector.media
02.04.2017 15:17
Редакція газети «Обрії Ізюмщини» три роки працює під тиском погроз - головред
Редакція газети «Обрії Ізюмщини» три роки працює під тиском погроз - головред
Секретар Національної спілки журналістів України, головний редактор газети «Обрії Ізюмщини» (місто Ізюм, Харківська область) Костянтин Григоренко заявив, що з 2014 року його редакція постійно стикається з погрозами і агресією. Про це розказав під час регіональної дискусії в Харкові «Безпека журналістів: базовий стандарт вільних медіа». Захід було організовано Національною спілкою журналістів України (НСЖУ).

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

За словами Костянтина Григоренка, спершу редакція газети «Обрії Ізюмщини» отримувала погрози від населення через те, що більшість тоді висловлювала проросійські настрої.

Тепер ситуація змінилася, і до газети висувають уже претензії ветерани АТО чере те, що видання начебто пропагує «русский мир».

«У цьому році ми почали видавати вкладку до газети «Новые соседи» - про переселенців. Опублікували розповідь людини, яка їздила до родичів у Донецьк. Після цього активісти, ветерани АТО почали писати листи в прокуратуру, СБУ, мовляв, що ми прославляємо «русский мир»», - сказав головний редактор.

Він повідомив, що редакції довелося звертатися до медіаюристів у Києві, щоб вони зробили експертизу. За словами головреда, експертиза засвідчила, що порушень не було.

Нагадаємо, дві попередні регіональні дискусії з питань безпеки журналістів, організовані Національною спілкою журналістів України, відбулися в Запоріжжі та Одесі.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY