detector.media
31.03.2017 10:05
Редактор кримського видання «Твоя газета», який утримується в СІЗО, оголосив голодування
Редактор кримського видання «Твоя газета», який утримується в СІЗО, оголосив голодування
У Криму головний редактор кримського інтернет-видання «Твоя газета» Олексій Назімов, якого російське слідство підозрює у здирництві, розпочав голодування на знак протесту

Про це редактор повідомив у своєму зверненні до організації «Кримські політв’язні Кремля».

«У суботу, 25 березня 2017 року, на ранковій перевірці в СІЗО №1 Сімферополя мною були подані дві заяви – одна на ім'я Прокурора Криму, друга – на ім'я начальника слідчого ізолятора, в яких я повідомляв про те, що в знак протесту проти свавілля слідчо-судової системи я починаю голодування з вимогою припинити стосовно мене незаконне кримінальне переслідування», – йдеться в листі журналіста.

За словами пана Назірова, у алуштинському ізоляторі, де він зараз знаходиться, неможливо жити.

«У алуштинськом ізоляторі мене розмістили в камері №5, що знаходиться в стані крайньої антисанітарії: кругом сміття і грязь, уламки віників, потоки побілки на нарах і підлозі. По камері бігають щури. Раковина зламана, води немає, відповідно, туалет не працює, немає елементарної можливості вимити руки. Крім того, мені не видали чистиу постільну білизну, а тільки брудний матрац і подушку», – написав він.

Він важає, що такими діями слідство намагається чинити на нього тиск для того, щоб він зізнався в злочині.

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд 3 березня продовжив на місяць термін утримання під вартою Назімову та алуштинському депутату Павлу Степанченку, якого російське слідство в Криму звинувачує у співучасті. Їх затримання сталося 4 жовтня 2016 року під час передачі грошей, які нібито повинні були служити підкупом за нерозголошення інформації.

Стосовно затриманих порушили кримінальну справу. Назімова раніше звинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу Росії (комерційний підкуп, пов'язаний із предметом вимагання предмета підкупу), а Степанченка – за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою), справу перекваліфікували під статтю 163 Кримінального кодексу Росії про вимагання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY