detector.media
24.03.2017 15:35
Для запуску цифрового телебачення на Крим потрiбно 3-4 місяці – Костинський
Для запуску цифрового телебачення на Крим потрiбно 3-4 місяці – Костинський
Сьогодні, 24 березня, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що для запуску цифрового мовлення на півострів піде 3-4 місяці

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє «Укрінформ».

«Ми протестували цифрове телебачення на Крим, охоплюємо ним повністю Джанкойський район. Мовлення буде вестись з потужністю 1 кВт. Нам потрібно буде 3-4 місяці для того, щоб запустити це мовлення», - сказав пан Костинський.

Як писав «Детектор медіа», 17 березня, під час відкриття телекомунікаційної вежі на Чонгарі (Херсонська область) неподалік адмінмежі з окупованим Росією Кримом міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив, що сподівається на початок будівництва у 2017 році на Херсонщині другої телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українські телерадіопрограми на анексований півострів. Будівництво телевежі було завершено у січні 2017 року.

У лютому 2017 року 150-метрова телевежа почала трансляцію цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі. 

На півострів нині мовлять 6 українських телерадіокомпаній. Також у тестовому режимі розпочала роботу радіостанція «Крим.Реалії» на частоті 105,9 МГц із потужністю передавача 5 кВт. Повноцінно вона запрацює у травні. На разі із Чонгара вже транслюються передачі «Українського радіо» – на частоті 100,7 МГц, радіо «Мейдан» - 101,4 МГц, «Херсон FM» – 107,8 МГц.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY