detector.media
22.03.2017 19:05
Любомир Левицький почав знімати містичний трилер Egregor
Любомир Левицький почав знімати містичний трилер Egregor
В Україні розпочалися зйомки повнометражного художнього фільму режисера Любомира Левицького Egregor, який став одним із переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно. Стрічка створюється за державної підтримки. Виробництво здійснює кінокомпанія «Солар Медіа Інтертейнмент».

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Пригодницький трилер з елементами містики Egregor зніматиметься в Україні (Київ, Львів) та в інших європейських країнах, а також в Ізраїлі.

За сюжетом впродовж сотні років секретний орден бореться за можливість керувати свідомістю людства. Віктор Грабовські – батько дитини, яку обрав орден для матеріалізації найпотужнішого в світі егрегора. Щоб знайти свого викраденого сина, Віктору доведеться подолати безліч перешкод…

В основу стрічки ліг сценарій, написаний Любомиром Левицьким та Сергієм Касторних. Генеральний продюсер  – Сергій Лавренюк, продюсер – Павло Сушко, виконавчий продюсер – Маріанна Новикова, асоційований продюсер – Ольга Золотарьова.

Вартість виробництва фільму становить 66 млн. 268,7 тис. грн, за рахунок Держкіно – 22 млн. грн.  

Головну жіночу роль у фільмі Egregor (детектива Інтерполу) виконує Франциска Петрі – відома німецька актриса, в арсеналі якої вже є декілька нагород від великих міжнародних кінофестивалів (за фільм «Для Міріам» акторка отримала нагороду «За найкращу жіночу роль» в Іспанії, Франції та на 59-му Берлінському міжнародному кінофестивалі).

За словами режисера стрічки Любомира Левицького, ідея фільму Egregor з’явилася у нього після ознайомлення з дослідженням «ефекту сотої мавпи». Експеримент, проведений Лоуренсом Блером і Лаелом Вотсоном в середині 1970-х років, доводив паранормальне швидке поширення інформації суспільству від групи, яка набрала критичну масу – сто осіб.

«Впевнений, що ми побачимо справді цікавий і якісний фільм,  адже у режисера Любомира Левицького є досвід  зі створення глядацького кіно. Тож бажаю режисеру і всій творчій команді цікавої плідної роботи та реалізації задуманого», - сказав голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Завершення виробництва фільму заплановане на кінець 2018-го року.

Нагадаємо, 17 березня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Табор» контракт про надання кінопроекту «Цимбаліст Петро» державної фінансової підтримки розміром 415 тис 570 грн. Загальна вартість виробництва фільму – 860 тис. 550 грн.

21 березня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Ганзафільм» контракт про надання кінопроекту «Морена» державної фінансової підтримки розміром 19 333 583 грн., що складає 50% загальної вартості виробництва.

22 березня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Гуд Монінг Дістрібьюшн» контракт про надання проекту «Крути 1918. Захист» державної фінансової підтримки розміром 26 млн. грн. Загальна вартість виробництва – 52 млн. грн.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY