detector.media
17.03.2017 15:45
Чонгарську телевежу, яку відкрили сьогодні, планують збільшити до 200 метрів
Чонгарську телевежу, яку відкрили сьогодні, планують збільшити до 200 метрів
Сьогодні, 17 березня, неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар» на Херсонщині, біля адміністративної межі з Кримом, відкрили телекомунікаційну вежу, яка вестиме трансляцію на північні райони окупованого півострова.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики.

Під час відкриття міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що після проведення конкурсу на цифрове телебачення висота вежі на Чонгарі буде збільшена до 200 метрів.

«Із 92 до 110 метрів цього року буде збільшено висоту вежі й у Чаплинці. Також розглядається можливість побудови ще однієї вежі на адмінкордоні з Кримом. Планується, що упродовж року кількість радіостанцій, які мовлять на Крим, буде збільшена вдвічі», – сказав Стець.

Голова Національної ради Юрій Артеменко повідомив, що впродовж найближчих тижнів регулятор отримає від Українського державного центру радіочастот прораховану цифрову частоту, а наступного місяця «буде оголошено конкурс на місця в Чонгарському мультиплексі».

Нагадаємо, будівництво телевежі було завершено у січні 2017 року.

У лютому 2017 року 150-метрова телевежа почала трансляцію цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі. 

На півострів нині мовлять 6 українських телерадіокомпаній. Також у тестовому режимі розпочала роботу радіостанція «Крим.Реалії» на частоті 105,9 МГц із потужністю передавача 5 кВт. Повноцінно вона запрацює у травні. На разі із Чонгара вже транслюються передачі «Українського радіо» – на частоті 100,7 МГц, радіо «Мейдан» - 101,4 МГц, «Херсон FM» – 107,8 МГц.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY