detector.media
15.03.2017 14:40
У Слідчому комітеті РФ пообіцяли повернути вилучену під час обшуку техніку собкору «112 Україна»
У Слідчому комітеті РФ пообіцяли повернути вилучену під час обшуку техніку собкору «112 Україна»
Слідчий СК РФ повідомив собкору каналу «112 Україна» у Москві Ксенії Бабич, що вона може забирати свою техніку, яку було вилучено під час обшуку її квартири 21 жовтня 2016 року

Про це журналістка повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Тільки що подзвонив слідчий Єжов і сказав, що я можу забрати свої ноутбуки і телефон», – написала пані Бабич.

Вона також зазначила, що вже давно відправила скаргу в Басманний суд щодо неповернення її власної техніки Слідчим комітетом РФ.

Нагадаємо, 21 жовтня, у Москві (Росія) в рамках справи прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського  стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Під час обшуку співробітники Слідчого комітету РФ запитували, чи є у журналістки «візитка Яроша».  Пізіше її було викликано на допит.

«Детектору медіа» прес-секретар «Правого сектора» повідомив, що пані Бабич не має відношення до жодної політичної партії, в тому числі і до «Правого сектора».

Після того, як у Слідчому комітеті РФ завершився допит журналістки, пані Бабич стало відомо, що вона залишається в статусі свідка у справі «Правого сектора». Раніше адвокат Микола Полозов не виключав, що інформація на вилучених у ході обшуку носіях може спричинити зміну статусу Ксенії Бабич на підозрювану або обвинувачувану.

Національна спілку журналістів України (НСЖУ) заявила, що її турбує ситуація з обшуками у журналістки Ксенії Бабич на тлі арешту кореспондента «Укрінформу»Романа Сущенка. У разі необхідностіСпілка звернеться до МФЖ.

Телеканал «112 Україна» припускає, що обшук може бути пов'язаний з професійною діяльністю пані Бабич. Сама журналістка, як вона повдомила «Детектору медіа», не знає, що у неї в кватирі шукав Слідчий комітет Росії 21 жовтня та вважає, що обшук та допит було здійснено, в тому числі, через її співпрацю з телеканалом «112 Україна».

4 листопада пані Бабич повідомляла, що так і не отримала свою техніку.

У грудні журналістка написала листа у Слідчий комітет РФ, в якому просить правоохоронців повернути їй техніку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY