detector.media
25.02.2017 14:47
Савченко стверджує, що українські полонені в ОРДЛО мають доступ до «1+1» і 5-го каналу
Савченко стверджує, що українські полонені в ОРДЛО мають доступ до «1+1» і 5-го каналу
Народна депутатка Надія Савченко за результатами відвідин в тюрмах ОРДЛО українських полонених опублікувала їхній список та розповіла про їхні умови утримання.

Про це вона написала у Facebook.

«Вдалось побачити наших полонених . Хлопці почуваються добре. Умови звичайні, тюремні. Ставленная до них, кажуть, нормальне. В камері по троє, прогулянка година на добу, телевізор дивитись виводять, канали переважно російські, з українських ловить "1+1" та 5 Канал. Вірять, що скоро будуть на волі й надії не втрачають!», - стверджує Надія Савченко.

Вчора, 24 лютого, вона написала про жахливі умови утримання українських військовополонених.

«Відвідали дві камери де утримують шість наших військовополонених. Поспілкувались з хлопцями. Умови жахливі, сирість, холод. Речі від рідних передали. Чекаємо до завтра. Обіцяли дати можливість відвідати всіх, хто є в Мінських списках. Коли йшла по коридорам тюрми кричала "Слава Україні" а у відповідь лунало "Героям слава!". Тож хлопці не бояться!», - написала народна депутатка.

Нагадаємо, 5 грудня 2016 року у Слов’янську (Донецька область) за участі президента Петра Порошенка було відкрито телевежу на горі Карачун, яку було зруйновано бойовиками у 2014 році. Телевежа передає сигнал українських мовників. Загалом передавачі вежі транслюватимуть 15 загальноукраїнських TV-каналів і 7 радіостанцій.

Радіус її покриття – 62 км. При цьому телевежа на горі Карачун не забезпечує покриття сталим українським мовленням території Донецької області, які не контролюються українською владою.

21 лютого заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука повідомив, що до кінця 2017 року на Донбасі мають з'явитися ще дві нові телевежі. Телевежі вартістю понад 30 млн. грн. збудують в місті Покровську (Донецька область) і  в селі Бахмутівка (Луганська область).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY