detector.media
24.02.2017 14:47
Нацрада перевірить квоти на радіо, що належить холдингу «Вести Украина»
Нацрада перевірить квоти на радіо, що належить холдингу «Вести Украина»
23 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку радіокомпанії, яка належить холдингу «Вести Украина» і мовить з позивним Best FM у Маріуполі Донецької області, через зафіксовані під час моніторингу ознаки порушення закону про квоти на радіо.

Йдеться про ТОВ «Телерадіовидавнича компанія “Комра”», яка була придбана холдингом «Вести Украина» восени 2014 року в «Першої української радіогрупи» Андрія Карпія з метою розширення мережі «Радио Вести». Але Нацрада не дозволила запустити «Радио Вести» на частоті компанії «Комра», тому радіостанція продовжила мовити з позивним і концепцією Best FM.

Моніторинг Нацради зафіксував недотримання передбаченої законом квоти 25% пісень українською мовою в ефірі Best FM:

23,1% - від загального обсягу пісень;
17,4% - від обсягу пісень у проміжку часу з 07.00 до 14.00;
17,1% - від обсягу пісень у проміжку часу з 15.00 до 22.00.

Тому Нацрада призначила позапланову перевірку компанії.

Нагадаємо, раніше Нацрада перевірила 11 радіокомпаній щодо дотримання квот пісень і ведення ефіру українською мовою. Підставою для перевірок стали результати моніторингу, проведеного в листопаді 2016 року. У результаті були оштрафовані 9 радіостанцій (Kiss FM, «Шансон», «Радио Вести», MFM, «Європа плюс Дніпро», харківське «106,6», луганське радіо «Ірта» та олександрійське радіо «Маяк» і маріупольське «104 ФМ») а результати ще двох перевірок Нацрада взяла до відома, не підтвердивши порушень («Ретро ФМ» та одеське «Армянське радіо»).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY