detector.media
13.02.2017 09:00
У Білорусі пояснили затримання Жадана «непорозумінням»
У Білорусі пояснили затримання Жадана «непорозумінням»
У міністерстві закордонних справ Білорусі пояснили затримання Сергія Жадана непорозумінням. Український письменник вже у Києві

Про це Жадан повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна», пише 112.ua.

«До мене звернулися представники МЗС Білорусі й сказали, що це непорозуміння, проблему вирішили», –  сказав він.

Жадан підкреслив, що для нього заборона на в'їзд до Білорусі була несподіванкою. «За даними правоохоронців, я був у списках з 2015 р. Потім мене зі списків виключили, а потім знову додали. Для мене це все безглуздо. Про який тероризм ідеться? Це якась маячня. До нього стосунок я маю хіба що через те, що його засуджую... Був у Білорусі минулого літа. Тоді про заборону ніхто не говорив», –  сказав він.

Наразі письменник вже прибув до Києва.

«Спокійно перетнув кордон. Проблем не виникло», –  додав він.

Нагадаємо,  вчора, 10 лютого, у готелі в столиці Білорусі міліція затримала українського письменника Сергія Жадана через заборону в’їзду до Російської Федерації.  Згодом Сергію Жадану поставили штамп про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін.

Перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що посольство України в Білорусі та МЗС Украіни  готують ноту з приводу затримання у Мінську українського письменника Сергія Жадана.

Пізніше стало відомо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів телефонну розмову з головою МЗС Білорусі щодо затримання в Мінську українського поета.

Згодом влада Білорусі скасувала заборону на в'їзд для українського письменника Сергія Жадана.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY