detector.media
04.02.2017 16:03
Міятович нагадала про двох поранених журналістів й закликала забезпечити безпеку представників ЗМІ на Донбасі
Міятович нагадала про двох поранених журналістів й закликала забезпечити безпеку представників ЗМІ на Донбасі
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликала сторони конфлікту на Донбасі активізувати свої зусилля для забезпечення безпеки журналістів.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Недавній спалах бойових дій в Донбасі вже призвів до кількох жертв серед членів ЗМІ», – сказала Дуня Міятович.

Вона нагадала, що тілесних ушкоджень зазнав 31 січня оператор російського каналу «Лайф» Павло Чуприна і британський незалежний фотограф Кристофер Нанн 2 лютого.

Вона також закликала журналістів і ЗМІ вжити всіх необхідних заходів для безпеки роботи в зоні конфлікту.

Нагадаємо, увечері 2 лютого під час обстрілу міста Авдіївка Донецької області поранення обличчя отримав іноземний фотожурналіст Кристофер Нанн.

Пізніше стало відомо, що він знахоодиться в лікарні Дніпра з важким пораненням очей.

Начальник управління комунікацій та преси Міноборони України Оксана Гаврилюк повідомила, що Кристофера Нанна з Дніпра мають намір доправити до Києва літаком.

Головний лікар дніпровської лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко повідомив «Детектору медіа», що Кристофер Нанн, який отримав поранення обох очей 2 лютого в Авдіївці, ймовірно, повністю втратив зір на правому оці. Зір на лівому оці, скоріш за все, можна буде відновити.

3 лютого фахівці дніпровської обласної офтальмологічної лікарні провели операцію на очах британському фотографу Кристоферу Нанну, пораненому в Авдіївці (Донецька область).

31 січня російський канал «Лайф» повідомив, що оператор каналу Павло Чуприна отримав поранення ноги, працюючи на зйомці в Київському районі Донецька, на території, контрольованій бойовиками «ДНР». Невдовзі він був прооперований.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY