detector.media
30.01.2017 12:30
У Криму силовики влаштували обшук із вилученням техніки у редакції «Новости Севастополя»
У Криму силовики влаштували обшук із вилученням техніки у редакції «Новости Севастополя»
У Севастополі в офісі інтернет-ресурсу «Новости Севастополя» (sevnews.info) був проведений обшук і вилучено оргтехніку: комп'ютери, ноутбуки, планшети, телефони. Робота сайту через це була припинена.

Про це повідомляє саме видання.

Як пояснили в редакції, таким чином співробітники відділу з розслідування особливо важливих справ Слідчого управління Слідчого комітету Росії в місті Севастополь шукали контакти користувача, який у травні 2016 року розмістив у розділі «Блоги» дві замітки про те, що один із співробітників прокуратури Гагарінського району був наркоман зі стажем, але начальство закривало на це очі за «котлети» з певною начинкою, поки його не затримали співробітники ФСБ.

«До мене прийшли з обшуком в 7 ранку. Потім на 11 виписали повістку, з будівлі Слідчого управління я вийшов о пів на дев'яту вечора, - повідомив співробітник сайта Олександр Карлюк. – Якби відразу сказали, що їм потрібно, я б надав інформацію, і не було потреби влаштовувати маски-шоу».

Під час слідчих дій Карлюк дав свідчення, що в розділі «Блоги» розміщувати інформацію може будь-який з зареєстрованих користувачів.

«Поки я перебуваю в статусі свідка, чи будуть мене звинувачувати, я не знаю. Останнім часом на сторінках сайту з'являлося багато критичної інформації про діяльність окремих співробітників СУ СКР по місту Севастополю, навіть одного з них керівництво вирішили перевести в інший регіон.

Думаю, що обшук і вилучення оргтехніки ніяк з цим не пов'язані, так як дії проводилися в рамках кримінальної справи, порушеної ще півроку тому. Хоча можливий і такий варіант, що про «прокурорську» справу згадали саме з критикою на адресу СК», – зазначив він.

Нагадаємо, навесні 2016 року в Криму відбулися масові обшуки, в тому числі, у незалежних журналістів.

У квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом Миколу Семену відпустили під підписку про невиїзд.

20 січня в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою «Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму», в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY