detector.media
20.01.2017 12:49
Нацрада оштрафувала кам’янську радіостанцію на 44 тис. грн за хвалебну пісню про державу-агресора
Нацрада оштрафувала кам’янську радіостанцію на 44 тис. грн за хвалебну пісню про державу-агресора
19 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати місцеву радіостанцію «МіКомп» (ТОВ «ТРК “МіКомп”») з міста Кам’янського Дніпропетровської області за пісню реп-виконавця Мота «День и ночь», у якій є прославлення держави-агресора.

Призначена 18 листопада 2016 року позапланова перевірка підтвердила дані моніторингу. Нацрада зафіксувала 9 листопада 2016 року в ефірі радіостанції пісню реп-виконавця «Мота» «день и ночь» у якій є такі рядки: «Русские идут, так что всё, ховайтесь. Мы подымаем, мы подымаем на уши планету в такт. Мы подымаем, мы подымаем бело-синий красный флаг. Кто устал, тот и слабак, остановиться никак».

Нацрада вбачає в трансляції цієї пісні заклики до розв’язування війни, агресивних дій або їх пропаганди. А таке порушення карається штрафом у розмірі 25% ліцензійного збору.

Тому за результатами перевірки Нацрада визнала порушення радіостанцією «МіКомп» частини 2 статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» і наклала на компанію штраф у розмірі 25% ліцензійного збору, тобто 44 тис. грн.

Нагадаємо, 22 грудня Нацрада вирішила оштрафувати радіо «Шансон» на 300 тис. грн за трансляцію пісні, що вихваляє російський військово-морський флот.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY