detector.media
05.01.2017 09:45
У січні Інтерпол може зняти Курченка з розшуку – адвокат Сухов
У січні Інтерпол може зняти Курченка з розшуку – адвокат Сухов
Юрій Сухов, адвокат власника «Українського медіа холдингу» і «Східно-європейської паливно-енергетичної компанії» (CЄПЕК) Сергія Курченка вважає, що Міжнародна організація кримінальної поліції може зняти з розшуку його підзахисного через відсутність достатніх звинувачень.

Про це Сухов заявив в ефірі «Громадського телебачення».

«22-23 січня Інтерпол буде переглядати по відношенню до багатьох осіб необхідність подальшого розшуку. У зв'язку з цим відновилося питання про те, що стосовно Курченка немає запобіжного заходу, немає підстав для його подальшого розшуку і знаходження його в "червоній лінії"», — сказав він.

Сухов також нагадав, що подаватиме чергову апеляцію щодо останнього заочного арешту Курченка.

«Безумовно, ми будемо оскаржувати це рішення. Але питання навіть не в цьому. Я сьогодні в Апеляції забрав рішення про скасування попереднього арешту. У ньому суд погодився з позицією захисту про те, що термін досудового розслідування, максимально можливий, 12-тимісячний, щодо Курченка вже закінчився. І прокурор не зміг довести документально про зворотнє», — сказав він.

Нагадаємо, наразі Сергій Курченко оголошений у міжнародний розшук. Його підозрюють у скоєнні тяжких і особливо тяжких злочинів у банківській сфері, паливно-енергетичному секторі. Через свою близькість до екс-президента Віктора Януковича, який міг відіграти ключову роль у збагачення молодого бізнесмена, Сергій Курченко навесні 2014 року був внесений до санкційного списку ЄС.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив 30 травня, що справи високопосадовців часів Віктора Януковича - бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина», Олександра Клименка, - передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.

У вересні заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос заявив, що Головна військова прокуратура може завершити розслідування справ бізнесмена, власника «Українського медіа холдинга» Сергія Курченка і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого ЗМІ називають власником медіа холдингу «Вести Украина», до кінця 2016 року.

28 грудня Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання і арешт Курченка.

3 січня Печерський районний суд Києва не зміг обрати запобіжний захід для Курченка через відвід судді Володимира Карабаня, заявлений адвокатом бізнесмена Суховим. Пізніше Печерський суд відмовив захисту Курченка у відводі судді Карабаня.

4 січня Курченку знову обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Генеральна прокуратура України заявляє, що рішення Печерського райсуду Києва про заочний арешт бізнесмена-втікача Сергія Курченка дає можливість забезпечити його міжнародний розшук і арешт.

На фото - Сергій Курченко

Фото: Фокус

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY