detector.media
04.01.2017 17:10
Заочний арешт власника «Українського медіа холдингу» Курченка забезпечить його міжнародний розшук - ГПУ
Заочний арешт власника «Українського медіа холдингу» Курченка забезпечить його міжнародний розшук - ГПУ
Генеральна прокуратура України заявляє, що рішення Печерського райсуду Києва про заочний арешт бізнесмена-втікача, власника «Українського медіа холдингу» і «Східно-європейської паливно-енергетичної компанії» (CЄПЕК) Сергія Курченка дає можливість забезпечити його міжнародний розшук і арешт.

Про це повідомив прокурор Генеральної прокуратури Адріан Лупу в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Це рішення дає нам можливість виконувати завдання кримінального провадження у вигляді забезпечення міжнародного розшуку, і у випадку затримання Сергія Курченка за кордоном, здійснити процесуальні заходи щодо його арешту і доставки для виконання процесуальних дій на території України», – зазначив Адріан Лупу.

Він також зазначив, що ГПУ сподівається на позитивні результати у міжнародному розшуку Сергія Курченка з метою забезпечення його доставки в правоохоронні органи України.

«За попередніми даними, Сергій Віталійович знаходиться на території РФ, однак де конкретно і за якою адресою, в даний час не встановлено», - повідомив прокурор.

Нагадаємо, власнику «Українського медіа холдингу» та «Східно-європейської паливно-енергетичної компанії» (CЄПЕК) Сергію Курченку знову обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Адвокат бізнесмена заявив, що оскаржуватиме це рішення Печерського суду Києва в апеляційному порядку.

Наразі Сергій Курченко оголошений у міжнародний розшук. Його підозрюють у скоєнні тяжких і особливо тяжких злочинів у банківській сфері, паливно-енергетичному секторі. Через свою близькість до екс-президента Віктора Януковича, який міг відіграти ключову роль у збагачення молодого бізнесмена, Сергій Курченко навесні 2014 року був внесений до санкційного списку ЄС.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив 30 травня, що справи високопосадовців часів Віктора Януковича - бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина», Олександра Клименка, - передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.

У вересні заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос заявив, що Головна військова прокуратура може завершити розслідування справ бізнесмена, власника «Українського медіа холдинга» Сергія Курченка і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого ЗМІ називають власником медіа холдингу «Вести Украина», до кінця 2016 року.

28 грудня Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання і арешт Курченка.

3 січня Печерський районний суд Києва не зміг обрати запобіжний захід для Курченка через відвід судді Володимира Карабаня, заявлений адвокатом бізнесмена Суховим. Пізніше Печерський суд відмовив захисту Курченка у відводі судді Карабаня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY