detector.media
04.01.2017 13:30
Печерський суд знову заочно арештував Курченка - адвокат
Печерський суд знову заочно арештував Курченка - адвокат
Власнику «Українського медіа холдингу» та «Східно-європейської паливно-енергетичної компанії» (CЄПЕК) Сергію Курченку знову обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Адвокат бізнесмена оскаржуватиме рішення суду

Про це повідомив адвокат Юрій Сухов пише УНІАН.

За словами Сухова, 3 січня пізно увечері суддя Печерського райсуду Києва Володимир Карабань задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Курченку у вигляді тримання під вартою.

Також адвокат Курченка зазначив, що оскаржуватиме це рішення в апеляційному порядку.

Наразі Курченко оголошений у міжнародний розшук. Його підозрюють у скоєнні тяжких і особливо тяжких злочинів у банківській сфері, паливно-енергетичному сектор. Через свою близькість до екс-президента Віктора Януковича, який міг відіграти ключову роль у збагачення молодого бізнесмена. Сергій Курченко навесні 2014 року був внесений до санкційного списку ЄС.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив 30 травня, що справи високопосадовців часів Віктора Януковича - бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина» Олександра Клименка, - передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.

У вересні заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос заявив, що Головна військова прокуратура може завершити розслідування справ бізнесмена, власника «Українського медіа холдинга» Сергія Курченка і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого ЗМІ називають власником медіа холдингу «Вести Украина», до кінця 2016 року.

28 грудня Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання і арешт Курченка.

3 січня повідомлялось, що Печерський районний суд Києва не зміг обрати запобіжний захід для Курченка через відвід судді Володимира Карабаня, заявлений адвокатом бізнесмена Суховим. Пізніше Печерський суд відмовив захисту Курченка у відводі судді Карабаня.

На фото - Сергій Курченко

Фото: Korrespondent.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY