detector.media
31.12.2016 10:30
В Україні має бути свобода слова і ЗМІ - Джон Маккейн про ситуацію з «1+1»
В Україні має бути свобода слова і ЗМІ - Джон Маккейн про ситуацію з «1+1»
Впливовий американський сенатор-республіканець, голова комітету Сенату США у справах збройних сил Джон Маккейн заявив про підтримку свободи слова і ЗМІ в Україні. Про це він сказав в інтерв’ю ТСН на каналі «1+1», коментуючи ситуацію, що склалася довкола телеканалу.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Як йдеться у повідомленні, сенатор Джон Маккейн визнав, що недостатньо обізнаний із подробицями ситуації навколо каналу «1+1», але застеріг будь-кого зазіхати на свободу слова.

«Я вірю в те, що має бути свобода слова і ЗМІ. І сподіваюся, що рішення буде прийнято. Я не надто детально знайомий із цією ситуацією, щоб говорити конкретно, однак я завжди радий бути на вашому каналі», - запевнив Джон Маккейн.

Повну версію інтерв’ю з американським сенатором телеканал покаже 2 січня.

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року в «1+1» завершився строк дії ліцензії на аналогове мовлення обсягом 15 годин на добу на мережі передавачів колишнього УТ-2. 15 грудня Нацрада ухвалила рішення переоформити і продовжити цю ліцензію «1+1». Згідно із законом продовжена ліцензія видається не раніше останнього дня строку дії старої ліцензії.

У ніч на 29 грудня телеканал «1+1» оприлюднив звернення до президента, голови Верховної Ради, прем'єр-міністра зі звинуваченням Нацради у спробі позбавити канал ліцензії нібито за вказівкою Адміністрації Президента. Керівництво «1+1» стверджує, що має інформацію про намагання скасувати рішення Нацради і здійснити «рейдерське захоплення» каналу. Також у заяві йдеться про загрозу «призначення якогось нового стороннього керівництва каналу».

Голова Нацради Юрій Артеменко в коментарі «Детектору медіа» пояснив, що у зв’язку з націоналізацією «Приватбанку» Нацрада після ухвалення рішення про продовження ліцензії запитала в каналу «1+1» оновлені дані про кінцевих бенефіціарів. Тимчасом як канал вимагав чимшвидше видати йому бланк продовженої ліцензії. У Нацраді вважали, що мають видати «1+1» бланк ліцензії протягом 30 днів з моменту сплати каналом ліцензійного збору – тобто до 23 січня.

Реагуючи на коментар пана Артеменка, генеральний директор групи «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко заявив, що канал «1+1» не є активом «Приватбанку», у телекомпанії немає ані кредитів, ані боргових зобов’язань перед банком. На його думку, «коментар пана Артеменка підтверджує, що у держави є інтерес до активів каналу “1+1”».

Згодом Нацрада на своєму сайті повідомила, що «1+1» має отримати бланк продовженої ліцензії не пізніше ніж 6 січня 2017 року.

Адміністрація Президента України відреагували на заяву каналу «1+1» про нібито спробу позбавити його ліцензії. Коментар пресс-служби АП надійшов на адресу «Детектора медіа».В АП наголосили, що Нацрада є незалежним органом. «І ніхто, в тому числі і в Адміністрації Президента, не втручається в її діяльність, як в питаннях видачі ліцензій, так і їх позбавлення».


detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY