detector.media
25.12.2016 10:32
Русский Пен-центр спростував повідомлення про листа Путіну щодо помилування Сенцова
Русский Пен-центр спростував повідомлення про листа Путіну щодо помилування Сенцова
Всесвітня організація письменників (Русский ПЕН-центр) не писала лист президенту РФ з проханням помилувати українського режисера Олега Сенцова. Ініціатива листа Володимиру Путіну належить, як заявили в організації, групі «ліберальних» опозиціонерів серед російських письменників.

Про це повідомляє російське агентство «Интерфакс» з посиланням на в прес-службу організації.

«Ми нічого Володимиру Володимировичу не писали. Виконком і президент ПЕН-центру в цьому участі не беруть. Це не наша ініціатива. У нас є группа "ліберальних" опозиціонерів, які з нами намагаються конфліктувати і ведуть власну лінію. Вони є членами Центру, але приймають свої власні заяви, збирають підписи серед однодумців», - пояснили в прес-службі.

У центрі підкреслили, що подібний збір підписів «відбувається не в перший раз».

Як зазначає «Українська правда», лист до Путіна все ж такий був підписаний більш як 60 російськими письменниками і журналістами й опублікований на сторінці у Facebook «Частное мнение. Русский ПЕН-центр».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що більше 60 членів Всесвітньої організації письменників (Русский ПЕН-центр) підписалися під листом президенту Росії Володимиру Путіну з проханням помилувати Олега Сенцова, засудженого у Росії за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів в Криму.

Лист до Володимира Путіна підписав 61 член організації, серед яких - Олександр Архангельський, Вероніка Доліна, Денис Драгунський, Тимур Кібіров, Майя Кучерська, Олександр Кушнер та інші письменники, поети і журналісти.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY