detector.media
23.12.2016 14:34
Tonis отримав попередження за надмірні телемагазини
Tonis отримав попередження за надмірні телемагазини
22 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу Tonis (ТОВ «Телеканал ТОНІС») за перевищення допустимої квоти телемагазинів в ефірі.

Законодавство передбачає, що обсяг телепродажу на неспеціалізованому каналі має становити не більше 3 годин на добу, тоді як в ефірі телеканалу Tonis Нацрада зафіксувала 1 вересня на 47 хвилин більше телемагазинів – загалом 3 години 47 хвилин.

Генеральний директор каналу Tonis Олександр Бутко пояснив, що телемагазини були ідентифіковані в системі неправильним файлом. За його словами, через цей інцидент на каналі провели службове розслідування і звільнили заступника директора з програмування.

Втім, більшість членів Нацради вирішили, що телеканал має отримати санкцію за порушення та проголосували за попередження. Утрималися від голосування Олег Черниш та Олександр Ільяшенко.

Нагадаємо, 8 грудня Нацрада оголосила попередження телеканалу Business (ТОВ «ТРК “Погода ТБ”») за маніпуляції з телемагазином. Канал транслював телемагазин у рекламних відрізках, намагаючись видати його за рекламу, тоді як Нацрада встановила, що це був телепродаж.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY