detector.media
21.12.2016 13:22
Родина луганського блогера, який утримується в полоні бойовиків, потребує допомоги
Родина луганського блогера, який утримується в полоні бойовиків, потребує допомоги
Колеги та знайомі луганського блогера Владислава Овчаренка, який вже понад два місяці знаходиться у полоні бойовиків, звернулися до Національної спілки журналістів України (НСЖУ) з тим, аби ця ситуація була у полі зору медіа і були можливості фінансово допомогти родині в’язня

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Зокрема, як зазначено в релізі, автор сторінки у  Twitter «Луганська Хунта» зник 10 жовтня, коли йшлов на зустріч із дівчиною. Хлопець довго не виходив на зв’язок, а пізніше в квартирі його батьків озброєні представники «МГБ ЛНР» провели обшук, забрали комп’ютер матері. Блогера звинуватили в тому, що він є засновником радикального неонацистського угруповання – підпільного відділення батальйону «Азов».

Загалом, як повідомляє НСЖУ, імовірно, Овчаренка затримали саме через його сторінку, на якій він розмістив прохання про грошову допомогу, бо хотів виїхати в Київ, та дав номер картки свого друга Артема Ахмерова. За цим номером ЛНРівці і вийшли на юнаків.

Відтак, було затримано чотирьох хлопців, але двох відпустили, бо їхні батьки змогли «домовитися» та взяти їх на поруки. Артема і Владислава звинуватили в тому, що вони є лідерами угруповання.

Журналістка ТСН Мар’яна Бухан, яка робила сюжет про затримання Овчаренка та ще трьох луганчан, розказала НСЖУ, що хлопця звинуватили в розповсюдженні листівок з символікою «Азову», у «зраді республіці» та «шпіонажі».

«Зараз йому не дозволяють ні з ким спілкуватися, єдине що дозволено – це передавати передачі», – зазначила вона.

Родина Овчаренка не змогла виїхати з Луганська через його бабусю, у якої проблеми із зором, сам же 19-річний юнак також не готовий був розпрощатися з сім’єю.

Колеги-журналісти висловлюють стурбованість долею Владислава та закликають посприяти в його звільненні.

«У ситуації із затриманням журналістів і блогерів важлива публічність. НСЖУ вже поінформувала Міжнародну федерацію журналістів про цей випадок, – коментує перший секретар Спілки Сергій Томіленко. – Також ми шукаємо можливості для підтримки сім’ї Владислава Овчаренка».

Нагадаємо, 21 листопада у Луганську зник блогер Едуард Нєдєляєв. Пізніше стало відомо, що в окупованому Луганську бойовики так званого «Міністерства державної безпеки ЛНР» його затримали. Чоловік писав про життя міста та ІТ.

Фото: ”Вікна”

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY