detector.media
12.12.2016 15:00
Екс-банкіру, який напав на представника ІМІ в Херсоні, призначено штраф у розмірі 850 грн
Екс-банкіру, який напав на представника ІМІ в Херсоні, призначено штраф у розмірі 850 грн
12 грудня Херсонський міський суд визнав колишнього банкіра Тараса Бурду винним у нанесенні тілесних ушкоджень редактору інтернет-видання «Міст», регіональному представнику Інституту масової інформації Сергію Нікітенку та призначив покарання у вигляді стягнення штрафу у розмірі 850 грн

Про це пише ІМІ.

Зокрема, суд визнав Бурду винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 125 ч.1 ККУ (нанесення легких тілесних ушкоджень) та призначив йому штраф у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів

Нагадаємо, 25 травня у Херсоні чоловік депутатки Суворовської районної ради, колишній банкір Тарас Бурда напав на журналіста видання «Мост», представника ІМІ у Херсонській області Сергія Нікітенка, розбивши йому голову планшетом.

Інцидент стався на площі Свободи в центрі міста після мітингу, організованого на честь звільнення льотчиці Надії Савченко.

Нікітенко заявив, що пов’язує цю агресію з професійною діяльністю і як реакцію на критичні матеріали в сторону близьких до Бурди осіб.

За фактом нападу на Нікітенка, що стався 25 травня у обласному центрі, відкрито кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального Кодексу України (перешкоджання професійній діяльності журналіста).

Як пише видання, після інциденту і в ході розгляду судової справи Бурда заявляв, що кинув Нікітенкові планшет, аби той його зловив, але так сталося, що влучив у голову.

Попередні судові засідання супроводжувались матеріалами проти Нікітенка на кількох місцевих сайтах і навіть організованим мітингом проти журналіста, у якому взяли участь невідомі люди переважно середнього і старшого віку.

Нікітенко просив призначити Бурді покарання у вигляді громадських робіт, але суд задовольнив вимогу прокурора про покарання у вигляді штрафу.

«Це з одного боку демонстрація того, що справедливість – є. А з іншого – що у нашому середовищі все ще лишається солідарність, адже мене підтримували люди з усієї країни. Це потужні громадські організації, такі як “Ейдос”, журналісти багатьох видань. В тому числі дякую за об’єктивне висвітлення цієї справи газеті “День”, яка у перший же вечір після інциденту подала зважений матеріал з коментарями обох сторін конфлікту. Я вважаю, що в цій справі була й політична складова. Для представників місцевого УКРОПу  і “Батьківщини” було важливо довести, що я неправий, адже ці люди не раз і не два були фігурантами моїх публікацій. Це була спроба помсти мені в суді через провокаційні мітинги і брудні матеріали в підконтрольних їм виданнях. Але ця тактика була заздалегідь програшною і завершилася провалом», – прокоментував Сергій Нікітенко.

Фото - Іван Антипенко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY