detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
30.11.2016 15:59
Україна щороку втрачає 1,5 млрд грн через піратство – Megogo
Україна щороку втрачає 1,5 млрд грн через піратство – Megogo
За оцінкою директора з маркетингу OTT-сервісу Megogo Івана Шестакова, Україна щороку втрачає близько 1,5 млрд грн через високий рівень піратства контенту.

Про це Іван Шестаков заявив 30 листопада на прес-конференції, присвяченій темі боротьби з піратськими сервісами та захисту інтелектуальної власності в Україні.

За його словами, це та сума, яка могла б залишитися всередині економіки країни за рахунок розвитку виробництва контенту і створення десятків тисяч робочих місць у креативній економіці, що забезпечив би закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», який було прийнято 22 вересня і який Президент України ветував 17 листопада.

«У 2008 році глобальна економіка впала на 12% у всьому світі, а креативна економіка виросла на 14%. Це та частина економіки, яка не залежить від природних ресурсів або політичної волі тих чи інших держав. Вона залежить від технічного прогресу, який розвивається, незважаючи на кризу, навіть навпаки - будь-які кризи спонукають до розвитку цього сегменту.

Відповідно, ми говоримо про те, що з піратством дійсно треба боротися, робити це системно. Важливо розуміти, що причина цього явища – низький рівень добробуту наших громадян, який не в останню чергу залежить від бездіяльності держави, що багато років не могла владнати соціально-економічні проблеми та надавала громадянам доступ до безкоштовних розваг, аби відволікати їхню увагу від важливих речей», - зазначив Іван Шестаков.

Нагадаємо, 15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів Fs.to.

Того ж дня про припинення роботи заявив онлайн-кінотеатр Ex.ua. Адміністрація платформи, що працює в тому числі як файлообмінник, попросила користувачів видалити інформацію та особисті файли з сайту до 30 листопада.

На прес-конференції «Боротьба з піратськими сервісами та захист інтелектуальної власності в Україні» виступили представники Телекомунікаційної палати України, медіагруп «1+1 медіа» та StarLight Media, а також українських ОТТ-сервісів Megogo та Divan.tv. 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY