detector.media
13.11.2016 16:39
В ЄС говорять про санкції проти Туреччини через арешти журналістів
В ЄС говорять про санкції проти Туреччини через арешти журналістів
Президент Європарламенту Мартін Шульц не виключає обмежувальних заходів проти Туреччини через арешти журналістів і опозиціонерів.

Про це він заявив в інтерв’ю Bild, повідомляє «Європейська правда».

«Нам в ЄС необхідно обміркувати, які економічні заходи ми можемо застосувати. Митний союз, членом якого є Туреччина, до кінця цього року має бути реформований. Я не можу собі уявити, що після хвилі арештів опозиційних депутатів і журналістів ми розширимо митний союз», — сказав Мартін Шульц.

Водночас, за його словами, припинення переговорів з туреччиною щодо членства в ЄС не є виходом, оскільки таким чином Євросоюз може втратити важіль впливу для допомоги ув'язненим у Туреччині.

Однак червонною лінією, за словами Мартіна Шульца, буде відновлення Туреччиною смертної кари.

«Якщо Туреччина відновить смертну кару, переговори про членство будуть припинені», - заявив він.

Раніше єврокомісар з політики добросусідства і переговорів про розширення Йоганес Ган висловив побоювання, що Туреччина стає все більш авторитарною і це може поставити під загрозу її заявку на членство в ЄС.

Нагадаємо, в оприлюдненій у ЗМІ копії доповіді Європейської Комісії щодо просування Туреччини до Євросоюзу йдеться про занепокоєння Єврокомісії арештами владою Туреччини багатьох турецьких журналістів та закриттям владою численних медіа.

Повідомляється, що з моменту невдалої спроби військового перевороту в Туреччині 15 липня влада закрила близько 170 газет, телеканалів та інформаційних агентств, що спричинило безробіття близько 2,5 тис. журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY