detector.media
06.11.2016 20:00
В Європі зазначають, що Трамп поширює пропаганду і дезінформацію Кремля
В Європі зазначають, що Трамп поширює пропаганду і дезінформацію Кремля
Європейські союзники США дедалі частіше висловлюють тривогу з приводу заяв Дональда Трампа, який заперечує роль Москви в кібератаках, щоб завадити виборам у США. Вони побоюються, що кандидат від республіканців підштовхує Кремль поширити кіберкампанію на ряд інших країн та послабити західний альянс, і через це вимушені збирати розвідувальну інформацію на мільярдера.

Про це пише Newsweek, передає «Укрінформ».

«Коли офіцери американської розвідки в приватному порядку проінформували Трампа про спроби Росії вплинути на результат виборів у США, він публічно знехтував цією інформацією як ненадійною, замість того, щоб погодитись, що ці кібернапади є неймовірно складними», - описує видання занепокоєння, якє має місце в Європі.

Чиновники з двох європейських країн підтвердили, що коментарі Дональда Трампа турбують кілька партнерів по НАТО, бо це означає, що він або не вірить інформації розвідки, або не звертає на неї уваги, або ж не розуміє її, чим з невідомих причин вводить в оману американців.

Європейці занепокоєні також зв'язками близького оточення Трампа з росіянами. У цьому зв'язку нагадуються прізвища Пола Манафорта, Картера Пейджа, генерала Майкла Флінна. Крім того, західна розвідка отримала повідомлення, що представник Трампа провів зустріч у представництві Росспівробітництва – агентства при МЗС Росії, якому доручено адміністративне управління програмами мови, освіти та підтримки цивільного населення.

«Трамп і його кампанія також поширюють пропаганду, що створюється зусиллями Кремля, спираючись на фіктивну інформацію, отриману за допомогою традиційних російських методів дезінформації», - пише видання.

Через це та багато інших факторів у Європі на офіційному рівні наголошують, що тепер вони просто «вимушені збирати розвідувальну інформацію про людину, яка могла би бути наступним президентом США», підкреслюючи, що у них немає вибору.

«Москва розглядається в якості прямої загрози їхнім інтересам – як через агресивні спроби змінити глобальні альянси, так і через її можливості зашкодити Західній Європі, яка отримує майже 40% свого природного газу з Росії. У разі, якщо США, остання наддержава, змінить свою політику щодо НАТО на користь Росії, альянс між Америкою і Західною Європою може зазнати безпрецедентних змін», - підкреслюється занепокоєння європейської сторони.

Тож, очевидно, вперше з часів Другої світової, на заході Європи побоюються, що американські вибори в разі перемоги Трампа «можуть спровокувати події, які поставлять під загрозу їхню національну безпеку» та зашкодять альянсам, «які тримали континент безпечним упродовж десятиліть».

Варто зазначити, Newsweek з посиланням на інформацію, отриману з Росії західною розвідкою також повідомив, що президент РФ Володимир Путін таємно зустрічався з екс-президентом України для обговорення доказів отримання Полом Манафортом платежів від Партії регіонів.

Як йдеться в матеріалі, після публікації інформації про отримання тодішнім керівником виборчої кампанії Дональда Трампа Полом Марафортом 12,7 мільйонів доларів від Партії регіонів Путін таємно зустрівся з Віктором Януковичем біля Волгограду (Росія).

«Янукович запевнив Путіна, що не було ніяких документальних слідів, які показують виплати Манафорту, хоча Путін сказав своєму оточенню, що він не вірить українському президенту», - пише видання. 

Нагадаємо, в Білому домі не виключають введення проти Росії додаткових фінансових санкцій за численні кібератаки на державні і партійні ресурси США. Канал NBC з посиланням на джерела в розвідці повідомив, що Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США готує кібератаку у відповідь на дії РФ.

Пізніше віце-президент США Джо Байден пообіцяв відповісти на кібератаки, в яких американська влада звинувачує Росію.

Водночас в організації WikiLeaks прокоментували чутки про підготовку США кібератаки проти Росії і заявили, що не вірять у підготовку такої операції.

Москва заявляє, що буде реагувати на плани ЦРУ щодо відповіді на кібератаки, у яких США звинувачують Росію.

Президент Болгарії Росен Плевнелієв поскаржився, що під час референдуму й місцевих виборів минулого року Центральна виборча комісія (ЦВК) країни потерпала від російських кібератак.

Фото: REUTERS

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY