detector.media
06.11.2016 12:03
Росія через хакерів намагатиметься впливати на вибори в «ключових» країнах Європи - The Wall Street Journal
Росія через хакерів намагатиметься впливати на вибори в «ключових» країнах Європи - The Wall Street Journal
Хакерські атаки з боку Росії з метою вплинути на підсумки виборів в «ключових» європейських країнах триватимуть як мінімум до 2018 року.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на чиновників в адміністрації президента США Барака Обами, передає «112 Україна».

За їх словами, мова йде про майбутні вибори у Нідерландах, Франції та Німеччині.

Співрозмовники видання відзначили, що Росія вже протягом двох років здійснює кібератаки і поширює дезінформацію в Європі з метою послабити тих, кого «Кремль вважає політичними суперниками».

Нагадаємо, в Білому домі не виключають введення проти Росії додаткових фінансових санкцій за численні кібератаки на державні і партійні ресурси США. Канал NBC з посиланням на джерела в розвідці повідомив, що Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США готує кібератаку у відповідь на дії РФ.

Пізніше віце-президент США Джо Байден пообіцяв відповісти на кібератаки, в яких американська влада звинувачує Росію.

Водночас в організації WikiLeaks прокоментували чутки про підготовку США кібератаки проти Росії і заявили, що не вірять у підготовку такої операції.

Москва заявляє, що буде реагувати на плани ЦРУ щодо відповіді на кібератаки, у яких США звинувачують Росію.

Президент Болгарії Росен Плевнелієв поскаржився, що під час референдуму й місцевих виборів минулого року Центральна виборча комісія (ЦВК) країни потерпала від російських кібератак.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY