detector.media
04.11.2016 10:49
Уряд приділяє достатньо уваги підготовці до «Євробачення» - Павло Грицак
Уряд приділяє достатньо уваги підготовці до «Євробачення» - Павло Грицак
Засновник компанії «Євромедіа», виконавчий продюсер «Євробачення–2005» Павло Грицак не бачить проблем із фінансуванням пісенного конкурсу «Євробачення», який відбудеться в Києві весною наступного року.

Про це він заявив на прес-конференції, де було презентовано проект нової україномовної радіостанції Radio1.ua (Павло Грицак є одним із ініціаторів проекту).

Він наголосив, що цього року готуватися до проведення конкурсу набагато легше, ніж 12 років тому. І що хвилюватися не варто, адже уряд уже перерахував кошти на рахунки Європейської мовної спілки як гарантію.

На запитання журналіста про проблеми створення в Україні Суспільного телебачення й проведення майбутнього конкурсу «Євробачення», пов’язані з відставкою Зураба Аласанії, пан Грицак відповів:

«Існує дискусія про недостатність фінансування "Євробачення", складність процедури проведення конкурсу, і що він буде фінансуватися за рахунок Суспільного телебачення. Але в проекті бюджету на наступний рік на фінансову підтримку НСТУ виділено 897 мільйонів гривень. Фінансування пісенного конкурсу "Євробачення" йде окремим рядком і складає 455 млн грн.

Для порівняння, в 2005 році з Державного бюджету на проведення пісенного конкурсу "Євробачення" було виділено 54 млн грн - це у вісім разів менше. Якщо врахувати курсову різницю, то це все одно в 2,2 раза менше.

Крім того, можуть бути комерційні надходження, кошти від Європейської мовної спілки і надходження від продажу квитків (у 2005 році від продажу квитків було отримано близько мільйона гривень). 

"Євробачення" - це скандальний проект, і скандали ще будуть. Але уряд приділяє достатньо уваги, просто треба проводити багато внутрішньої роботи з підготовки до конкурсу».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY