detector.media
05.11.2016 10:25
СБУ повідомила, скільком російським діячам культури заборонено в’їзд в Україну
СБУ повідомила, скільком російським діячам культури заборонено в’їзд в Україну
Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію України близько 140 російським діячам культури, в тому числі 50 з них - в період з 3 грудня 2015 року по 29 жовтня 2016 року. СБУ також повідомляє, що Перелік таких осіб готує Міністерство культури України.

Про це йдеться у відповіді СБУ на депутатський запит народної депутатки Ольги Червакової, опублікованої у Facebook.

Вона повідомила, що запит до СБУ про заборону в’їзду до України вимагали направити активісти руху «Відсіч», які стверджували, що торік у грудні відправили звернення до Служби безпеки із власним переліком «артистів-пропагандистів» і не дочекались відповіді.

СБУ відповіла, що звернення руху «Відсіч» було отримано і опрацьовано. Служба безпеки здійснила перевірку «зазначених у зверненні російських діячів культури щодо їх можливої антиукраїнської діяльності».

«За результатами перевірки було виявлено ряд осіб, діяльність або висловлювання яких суперечили інтересам забезпечення безпеки нашої держави, у зв'язку з чим було прийнято рішення про заборону їм в'їзду на територію України», - йдеться у відповіді СБУ.

При цьому імена російських артистів, яким заборонений в'їзд в Україну, не вказуються.

СБУ також повідомляє, що здійснює перевірку осіб із списку, наданого Ольгою Черваковою.

«Отримані в ході перевірки матеріали, поряд з іншим, на постійній основі передаються для реалізації до Державної прикордонної служби України та Міністерства культури України, яке безпосередньо формує Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці», - зазначає СБУ.

На думку Ольги Червакової, така відповідь СБУ закриває дискусію про не реагування спецслужб на антиукраїнську діяльність російських діячів культури, а також - дискусію щодо необхідності внесення до парламенту відповідних законопроектів.

Нагадаємо, на початку вересня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що доведе до відома керівництва СБУ інформацію про необхідність видворення з України російського політтехнолога, заступника директора НІС, що виготовляє програми для «Інтера», Ігоря Шувалова.

У відповідь керівник апарату СБУ Олександр Ткачук заявив, що у Служби безпеки України (СБУ) зараз немає підстав для того, щоб видворити з України російського політтехнолога Ігоря Шувалова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY