detector.media
04.11.2016 14:43
Журналістка Ксенія Бабич і досі не отримала техніку, яку було вилучено Слідчим комітетом РФ
Журналістка Ксенія Бабич і досі не отримала техніку, яку було вилучено Слідчим комітетом РФ
Слідчий комітет Росії не повернув журналістці Ксенії Бабич, яка співпрацює з телеканалом «112 Україна», її особисту техніку, яку було вилучено під час обшуку квартири у Москві 21 жовтня. Журналістка писатиме скаргу

Про це вона повідомила «Детектору медіа».

За словами пані Бабич, два ноутбука та iPhone досі знаходяться в Слідчому комітеті Росії.

«У мене немає інформації про мою техніку. В останній раз, коли мені треба було відвезти копії закордонного паспорта в СК, слідчий сказав що "все повернуть після експертизи". Терміни не назвали, і я не знаю, навіть, приблизно скільки вона може тривати. З адвокатом ми напишемо скаргу з початку робочого тижня», - розповіла журналістка.

Нагадаємо, 21 жовтня, у Москві (Росія) в рамках справи прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського  стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Під час обшуку співробітники Слідчого комітету РФ запитували, чи є у журналістки «візитка Яроша».  Пізіше її було викликано на допит.

Раніше «Детектору медіа» прес-секретар «Правого сектора» повідомив, що пані Бабич не має відношення до жодної політичної партії, в тому числі і до «Правого сектора».

Після того, як у Слідчому комітеті РФ завершився допит журналістки, пані Бабич стало відомо, що вона залишається в статусі свідка у справі «Правого сектора». Раніше адвокат Микола Полозов не виключав, що інформація на вилучених у ході обшуку носіях може спричинити зміну статусу Ксенії Бабич на підозрювану або обвинувачувану.

Національна спілку журналістів України (НСЖУ) заявила, що її турбує ситуація з обшуками у журналістки Ксенії Бабич на тлі арешту кореспондента «Укрінформу»Романа Сущенка. У разі необхідностіСпілка звернеться до МФЖ.

Телеканал «112 Україна» припускає, що обшук може бути пов'язаний з професійною діяльністю пані Бабич. Сама журналістка, як вона повдомила «Детектору медіа», не знає, що у неї в кватирі шукав Слідчий комітет Росії 21 жовтня та вважає, що обшук та допит було здійснено, в тому числі, через її співпрацю з телеканалом «112 Україна».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY