detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
23.10.2016 00:03
У Києві урочисто відкрився 46-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість»
У Києві урочисто відкрився 46-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість»
22 жовтня у столичному театрі імені Івана Франка відбулась урочиста церемонія відкриття 46-го Київського міжнародного фестивалю «Молодість», який триватиме до 30 жовтня.

Цього року в рамках конкурсних та позаконкурсних програм буде показано близько 200 фільмів із понад 60 країн світу.

За Гран-прі фестивалю - статуетку «Скіфський олень» та десять тисяч доларів - замагатимуться 87 стрічок. Члени журі також оберуть переможців у кожній із конкурсних програм (серед студентських фільмів, повнометражних, короткометражних і національних). 

На церемонії відкриття Почесний Президент фестивалю Віктор Ющенко вручив нагороду – «Скіфського оленя» – за внесок у світове кіномистецтво відомій угорській режисерці Марті Месарош.

«Я вдячна Україні. У далекому минулому я була ученицею великого Олександра Довженка, також була знайома з Сергієм Параджановим. Я дуже щаслива, що в цей важкий момент для вашої країни отримую такий важливий приз», – зазначила пані Месарош. Стрічку угорської режисерки «Непохований мрець» буде показано в рамках програми «Угорська рапсодія» 23 жовтня (у неділю) в кінотеатрі «Київ».

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко зачитав офіційне привітання «Молодості» від Президента України Петра Порошенка. Наприкінці свого виступу він попросив присутніх у залі підійнятися й поаплодувати на знак підтримки несправедливо засуджених у Росії Олега  Сенцова та Олександра Кольченка.

Міністр культури України Євген Нищук також привітав фестиваль із відкриттям і вручив Державну премію імені Олександра Довженка українському режисерові Віктору Олендеру, присуджену йому Президентом України в вересні цього року. 

Присутніх на відкритті музичними виступами розважали «Тельнюк: Сестри» й гурт Brunettes Shoot Blondes.

Після урочистої церемонії розпочався показ фільму-відкриття фестивалю «Життя» французького режисера Стефана Брізе. Стрічка була учасницею основного конкурсу цьогорічного Венеційського кінофестивалю. Картина знята за однойменним романом Ґі де Мопассана.

Які фільми з програми нинішнього фестивалю радять до перегляду українські кінокритики, читайте тут. Із повним переліком стрічок, що будуть показані на 46-й «Молодості», та членами журі фестивалю можна ознайомитися тут. Розклад показів і подробиці фестивального життя – на офіційному сайті.

Фото надано прес-службою фестивалю «Молодість»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY