detector.media
22.10.2016 13:30
Ксенія Бабич: «Я гадки не маю, що вони шукають» (ОНОВЛЕНО)
Ксенія Бабич: «Я гадки не маю, що вони шукають» (ОНОВЛЕНО)
Спецкор телеканала «112 Україна» Ксенія Бабич не має відношення до української політичної партії «Правий сектор» та не знає, що у неї в кватирі шукав Слідчий комітет Росії 21 жовтня

Про це вона повідомила у коментарі «Детектору медіа».

«Я вчилася на одному факультеті зі Скоропадським в МДУ. І все. Ні до його роботи, ні до політики ніякого відношення не маю. Я гадки не маю, що вони шукають», – розказала журналістка і додала, що через обшук та допит дуже втомилась.

За словами журналістки, співробітники Слідчого комітету вклалися у чотири години, які максимум відведені законом для допитів.

«Вклалися в час, але дуже докладно з'ясовували. Хто я і хто він. Я не розумію тільки, навіщо їм мій ноутбук і телефон. Там нема чого шукати. Вони домашні», - сказала вона та додала, що техніку повернуть не раніше двох тижнів.

Нагадаємо, 21 жовтня, у Москві (Росія) в рамках справи прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського  стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Під час обшуку співробітники Слідчого комітету РФ запитували, чи є у журналістки «візитка Яроша».  Пізіше її було викликано на допит.

Раніше «Детектору медіа» прес-секретар «Правого сектора» повідомив, що пані Бабич не має відношення до жодної політичної партії, в тому числі і до «Правого сектора».

«Це все якийсь суцільний абсурд. Ми насправді з нею знайомі досить багато років. ЗМІ повідомляють, що ми з нею вчилися на одному курсі, але ми з нею не могли вчитися на одному курсі, вона молодша за мене. Ми вчилися на одному факультеті і знайомі більше 10 років з нею. Ніяких, звичайно, особливих зав’язків у нас немає. Тому що я в Росію, зі зрозумілих причин, їздити не можу, вона в Україні теж не сильно їздила. Останній раз була рік чи півтора тому. Ніякого не те, що до «Правому сектору», не те, що до якогось українського націоналістичного руху, а взагалі до української політики вона і близько відношення не мала. Вся ця ситуація вкладається в загальну політику слідчого комітету і всієї нинішньої влади, яка відбувається по відношенню до України, до «Правому сектору»», - сказав він.

Нагадаємо, після того, як у Слідчому комітеті РФ завершився допит журналістки, пані Бабич стало відомо, що вона залишається в статусі свідка у справі «Правого сектора». Раніше адвокат Микола Полозов не виключав, що інформація на вилучених у ході обшуку носіях може спричинити зміну статусу Ксенії Бабич на підозрювану або обвинувачувану.

Національна спілку журналістів України (НСЖУ) заявила, що її турбує ситуація з обшуками у журналістки Ксенії Бабич на тлі арешту кореспондента «Укрінформу»Романа Сущенка. У разі необхідностіСпілка звернеться до МФЖ.

Телеканал «112 Україна» припускає, що обшук може бути пов'язаний з професійною діяльністю пані Бабич.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY