detector.media
22.10.2016 11:28
Хакери атакували сайти світових ЗМІ, соцмережі та інтернет-сервіси
Хакери атакували сайти світових ЗМІ, соцмережі та інтернет-сервіси
Сайти CNN, Guardian та інтернет-сервіси Twitter, Spotify, Airbnb і Netflix 21 жовтня виявилися недоступні для користувачів з деяких частин США і Європи через масовану хакерську атаку

Про це повідомляє BBC.

Атаці піддалась компанія Dyn, яка надає мережеві послуги і спрямовує трафік на інтернет-сервіси.

 «Компанія повідомила про двох DDoS-атаках на неї. Перша привела до перебоїв в роботі сервісів на дві години, її компанії вдалося відбити, але потім пішла друга атака і нові перебої. Поки не ясно, хто стояв за атакою. Міністерство національної безпеки США оголосило про початок розслідування, в ході якого будуть розглянуті "всі можливі причини" події», –  пише BBC.

У числі постраждалих сайтів опинилися соціальна мережа Twitter, музичний сервіс Spotify, сервіс бронювання нерухомості Airbnb, новинні сайти The Verge і Reddit.Також атаці піддався інтернет-магазин Amazon. Деякі користувачі не могли потрапити на сайти світових ЗМІ, включаючи CNN і газету Guardian. За даними порталу, перебої виникали в роботі сервісу PayPal.

Від першої атаки постраждали в основному користувачі в Техасі і на східному узбережжі США, при повторній – жителі Каліфорнії і Середнього Заходу. Перебої в роботі Twitter і інтернет-кінотеатру Netflix спостерігалися і в Європі.

14 жовтня міністерство національної безпеки США попередило, що хакери стали використовувати нові методи. Вони заражають вірусами різну техніку, включаючи модеми, принтери і пристрої на основі smart TV, які в підсумку стають частиною армії «ботів» і беруть участь в атаці.

«Нинішній інцидент примітний ще й зміною тактикою хакерів: зазвичай DDoS-атакам піддаються окремі сайти, а не такі компанії, як Dyn», – повідомляє BBC.

За словами Річарда Міас, представника компанії NSFocus, що займається питаннями кібербезпеки, через цю атаки всім стало очевидно, яку велику роль у функціонуванні інтернету грають служби, що відповідають за каталоги доменів.

«Ставлення до них таке, ніби мова йде про водопровідній воді або електриці, які завжди поруч і нікуди не подінуться», –  сказав він, зазначивши, що питання кібербезпеки таких компаній дуже сильно недооцінений.

Нагадаємо, в Україні Рада національної безпеки і оборони (РНБО) розробляє комплекс заходів з протидії гібридним загрозам, в тому числі - інформаційній та кібербезпеці. Після доопрацювання рішення буде подано на розгляд Президенту України

Фото: "Укрінформ"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY