detector.media
22.10.2016 10:00
Спецкор «112 Україна» Ксені Бабич повідомила, що у неї все гаразд
Спецкор «112 Україна» Ксені Бабич повідомила, що у неї все гаразд
Позаштатний кореспондент телеканала «112 Україна» у Москві Ксенія Бабич, в квартирі якої 21 жовтня Слідчий комітет РФ влаштував обшук, повідомила, що у неї все добре

Про це вона написала у себе на сторінці у Facebook.

«У мене все добре. Тільки ноутбук потрібен. Всім дякую!», - повідомила журналістка.

Як писав «Детектор медіа», 21 жовтня, у Москві (Росія) стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Журналістці приписують причетність до української політичної партії «Правий сектор». Обшук почався до світанку в рамках справи прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського. «Правий сектор» є забороненою в Росії організацією. Ксенія Бабич вчилася зі Скоропадським на журналістському факультеті МДУ. Пізіше її було викликано на допит.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що обшук в Росії у журналістки, позаштатного кореспондента телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич можна трактувати тільки як наступ на свободу слова.

Після того, як у Слідчому комітеті РФ завершився допит журналістки, позаштатної кореспондентки телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич, стало відомо, що вона залишається в статусі свідка у справі «Правого сектора». Раніше адвокат Микола Полозов не виключав, що інформація на вилучених у ході обшуку носіях може спричинити зміну статусу Ксенії Бабич на підозрювану або обвинувачувану.

Національна спілку журналістів України (НСЖУ) заявила, що її турбує ситуація з обшуками у журналістки Ксенії Бабич на тлі арешту кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка. У разі необхідності Спілка звернеться до МФЖ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY