detector.media
21.10.2016 11:25
У Росії провели обшук у спецкора «112 Україна» Ксенії Бабич (ОНОВЛЕНО)
У Росії провели обшук у спецкора «112 Україна» Ксенії Бабич (ОНОВЛЕНО)
У Москві стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Журналістці приписують причетність до української політичної партії «Правий сектор»

Про це у Facebook повідомив журналіст Ілля Шепелін. За його словами, йому зателефонувала сама Бабич і розповіла про те, що відбувається. Інформацію про обшук «Детектору медіа» підтвердила прес-служба телеканалу.

Як повідомляється на сайті «112 Україна», обшук вже завершено. Він почався до світанку в рамках справи щодо прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського. «Правий сектор» є забороненою в Росії організацією. Як зазначено, пані Бабич вчилася зі Скоропадським на журналістському факультеті МДУ.

«Пан Скоропадський навчався на московському журфаці, а тепер навряд чи коли повернеться в Росію, але СК організовує ще один процес з обвинуваченим, якого у них немає (так, такі процеси в Росії вже не рідкість, коли на лаві підсудних нікого немає, а їм суворий вирок виноситься), але матеріали на нього потрібні. Ось тепер добралися до Ксюші - вчилася зі Скоропадським на одному курсі журфаку», - написав Шепелін в соцмережі.

За словами Шепеліна, журналістка навіть встигла сама повідомити про обшук у Facebook, але оперативник взяв у неї телефон і пост видалив.

За його словами, у Бабич як речові докази було вилучено комп'ютер, телефон та іншу техніку, яку змогли знайти в квартирі.

На сайті телеканалу «112 Україна» зазначено, що  Бабич чекають об 11:00 на допит у СК РФ. Зв’язку з нею поки немає.

«Детектор медіа» стежить за подіями навколо журналістки Ксенії Бабич.

Нагадаємо, зараз в СІЗО «Лефортово» утримується український журналіст інформаційного агентства «Укрінформ» Роман Сущенко, якого 30 вересня у Москві затримала ФСБ. Журналіста звинувачують у «шпигунстві». Його правозахисником став російський адвокат Марк Фейгін.

На фото - Ксенія Бабич

Фото: сайт телеканала «112 Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY