detector.media
16.10.2016 16:01
Російська «Комсомольская правда» взяла інтерв’ю у сирійського диктатора
Російська «Комсомольская правда» взяла інтерв’ю у сирійського диктатора
Російське видання «Комсомольская правда» взяла інтерв’ю у одіозного президента Сирії Башара Асада, який править країною як диктатор з 2000 року, фактично успадкувавши владу від свого батька.

Інтерв’ю опубліковане на сайті видання.

Башар Асад одразу заявив, що російські війська, що захищають його режим, перебувають на території Сирії легально: «По-перше, якщо говорити про проблему, то треба говорити і про джерело проблеми: це тероризм. Не має значення, хто зараз втручається в сирійські справи, найважливіше - хто підтримує терористів щодня і щогодини. Це головна проблема. Якщо ми її вирішимо, та заплутана картина, як ви її описали, втратить значення. Ми можемо вирішити цю проблему. Тому що питання полягає не в тому, які країни втручаються зараз в справи країни, а в тому, які країни підтримують терористів. Тому що Росія, Іран і Хезболла - це наші постійні союзники, і вони знаходяться тут на легальній основі. Вони воюють проти терористів, але є інші країни, які втручаються саме з метою підтримки терористів. Питання не в числі гравців, а головне питання - це тероризм».

Після цього він звинуватив Захід у тому, що він продовжує Холодну війну проти Росії.

«По-друге, що стосується Третьої світової війни. Цей термін часто використовується - особливо після недавньої ескалації, що стосується ситуації в Сирії. На сьогоднішній день ми спостерігаємо ситуацію, схожу на холодну війну в стадії розвитку. Це щось, що з'явилося зовсім недавно, тому що я думаю, що Захід, і особливо США, не зупинили Холодну війну навіть після розпаду СРСР», - сказав диктатор.

Інтерв’ю взяла спецкор російського видання Дар’я Асламова.

Водночас канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір виступити за посилення санкції щодо Росії через дії Москви в Сирії. Про це повідомляє сайт видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, передають «Українські новини».

Ця тема буде обговорюватися на засіданні Європейської ради, яке пройде 20-21 жовтня. Розглядається можливість введення санкцій в області літакобудування і в сферах, які пов'язані з оборонною промисловістю. Газета уточнює, що президент США Барак Обама готовий надати підтримку Меркель, якщо країни-члени ЄС прийдуть до спільної думки з приводу нових обмежувальних заходів відносно Москви. В останні кілька місяців надзвичайно загострилася ситуація в сирійському місті Алеппо. Сполучені Штати звинувачують сирійську владу і Росію в бомбардуванні мирних жителів і збройної опозиції.

Нагадаємо, французький телеканал France24, що фінансується урядом, випустив сюжет про участь Росії у війні на Донбасі.

На фото - Башар Асад і Дар’я Асламова

Фото: прес-служба Башара Асада

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY