detector.media
Галина Петренко
07.10.2016 15:31
Без «чорних» та «білих» списків: телеканал ZIK презентував нову студію в Жовтневому палаці (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Без «чорних» та «білих» списків: телеканал ZIK презентував нову студію в Жовтневому палаці (ФОТОРЕПОРТАЖ)
6 жовтня в самому центрі Києва – в Жовтневому палаці – телеканал ZIK презентував свою нову студію. На презентації побував і «Детектор медіа»

На початку урочистої частини презентації генеральний продюсер ZIK Ольга Бенеда подякувала за віру в команду телеканалу його власнику Петру Димінському та розказала про те, на чому фокусуватиметься ZIK найближчим часом:

– Ми хочемо давати глядачам ексклюзивну нову аналітику, хочемо започаткувати нові тренди в телевиробництві і медіа. Ми запустили кілька нових лінійок журналістських розслідувань, тематично орієнтованих, оскільки ключова ідея концепції телеканалу ZIK – це журналістські розслідування. І хочемо показати телеглядачам, що журналістські розслідування можуть бути представлені різними форматами.

Амбіція ZIK – взяти відповідальність за журналістські розслідування, які ми проводимо. Наша відповідальність вимірюється не лише телевізійним ефіром, і ми прагнемо сприяти реальним змінам у державі, загальнонаціональним змінам і змінам, які мають статися в житті окремої маленької людини.

Ми також відкрили нові інформаційні та інформаційно-аналітичні програми. Наш перший інформаційний бренд – «Перші про головне». ZIK відчинятиме двері всім, хто має що сказати українцям. У нас немає «чорних» і «білих» списків.

Презентацію вів телеведучий Володимир Бойко

З вітальним словом виступила і голова ГО «Детектор медіа», шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова:

– Коли я чую від телевізійників слова «соціальна відповідальність», мене це дуже тішить: зазвичай про це говорять тільки відносно суспільного мовника, а від комерційних мовників ми чуємо тільки про рейтинги. Так що з вашого боку це насправді дуже велика амбіція.

Я хотіла би побажати вам, щоб ваші наміри бути соціально відповідальним медіа були належним чином сприйняті й глядачами. Тому що наше телебачення тривалий час опускало глядачів усе нижче й нижче. Глядачі вже забули про те, як колись дивилися програми, що були на голову вищими за ті, котрі вони дивляться зараз. Потрібно повернути глядачів до того, щоб вони хотіли і могли отримати в наших медіа не тільки те, що їх розважатиме, а й те, що допоможе їм пізнавати, думати і ухвалювати власні важливі, відповідальні рішення.

Генеральний продюсер ZIK Ольга Бенеда, керівник департаменту інформаційного мовлення та інформаційно-аналітичних програм Людмила Добровольська та голова ГО «Детектор медіа», шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова

Ньюз-рум

Екскурсію по новій студії телеканалу для гостей презентації проводила керівник департаменту інформаційного мовлення та інформаційно-аналітичних програм Людмила Добровольська. На запитання про те, чим ZIK відрізнятиметься від інформаційних телеканалів («112 Україна», 5 каналу, NewsOne) та як збирається з ними конкурувати, вона поскаржилася на те, що нинішні ЗМІ великою мірою створюють «білий шум» в інформаційному просторі. За її словами, ZIK намагатиметься цього уникати:

– Припустимо, ми отримаємо повідомлення про те, що десь зібралися 25 людей на мітинг. Наша задача полягатиме не в тому, щоб показати, що десь вийшли 25 людей під такими-то гаслами і вимагають того-то. Якщо ми приїдемо, то покажемо, що передувало цим подіям; хто заплатив чи не заплатив, щоб люди зібралися; скільки їх прийшло; чи розуміють вони, що роблять; що буде, якщо дійсно станеться те, чого вони вимагають; чого не станеться. Тобто розкажемо про подію з усіх боків: людина, яка подивиться наш ефір, має зрозуміти, що сталося. А якщо нічого не сталося і просто зібралися 25 телепнів, ми просто їх не показуватимемо.

Студія

Роман Недзельський

Телеведучий Віталій Пивовар

Брати Капранови

Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія (праворуч). На задньому плані - екс-заступник генпрокурора Віталій Касько

Людмила Добровольська і телеведуча Наталія Влащенко. На задньому плані - Ірина Штогрін

Екс-головний виконавчий продюсер телеканалу «Україна» Григорій Тичина, Ольга Бенеда і Людмила Добровольська

Члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олександр Ільяшенко та Олег Черниш

Віталій Касько і народний депутат Ганна Гопко

Народний депутат Віктор Чумак та Віталій Касько

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін

Музикант Олег Скрипка

Телеведучий Остап Дроздов

Фото - Олексій Темченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY