detector.media
06.10.2016 14:09
У Мукачеві журналіст подасть до суду на водоканал, який незаконно не надає звітної інформації
У Мукачеві журналіст подасть до суду на водоканал, який незаконно не надає звітної інформації
Керівництво Мукачівського комунального підприємства «Мукачівводоканал» (Закарпатська область) відмовило журналістам у доступі до інформації про фінансову звітність підприємства за 2015 рік.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

У відповідь на запит кореспондента «Бюро журналістських розслідувань “Варто ЗНАТИ!”» в.о. директора підприємства Н. Келемен повідомив, що може надати лише інформацію щодо використання бюджетних коштів. Інформація про фінансову звітність підприємства, за версією в.о. директора, є конфіденційною.

У запиті журналіст вказав, що фінансова звітність комунального підприємства є публічною інформацією, оскільки постановою Кабінету міністрів України від 21 жовтня 2015 р. № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» встановлено, що органи місцевого самоврядування зобов’язані розміщувати на офіційних веб-сайтах серед іншої інформації набір даних «Фінансова звітність суб’єктів господарювання комунальної власності». Відповідно, законом чітко визначено, що вказана інформація не може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом, є відкритою та повинна бути опублікована.

Журналіст має намір вимагати інформацію про фінзвітність комунального підприємства «Мукачівводоканал» в суді.

Нагадаємо, у червні працівники автовокзалу Ужгорода (Закарпатська область) незаконно заборонили журналістам проводити відеозйомку біля автобусних платформ без дозволу керівництва. Права журналістів на зйомку відновили викликані на місце інциденту поліціянти.

Фото: pmg.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY