detector.media
06.10.2016 10:30
Верховна Рада ухвалила закон щодо вдосконалення системи держуправління у книговиданні
Верховна Рада ухвалила закон щодо вдосконалення системи держуправління у книговиданні
6 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні та в цілому Проект Закону про внесення змін до пункту 1 розділу II «Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління у книговидавничій сфері». За проголосували 250 народних депутатів.

Мова про законопроект 4726, розроблений Міністерством культури України. Головний комітет - Комітет з питань культури і духовності. 

Згідно цього законопроекту, всі норми, пов'язані з функціонуванням Українського інституту книги, набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління у книговидавничій сфері», а не з 1 січня року, наступного за роком утворення Українського інституту книги, як це раніше пропонувалося для окремих норм.

«Проектом Закону пропонується усунути суперечності та удосконалити механізм створення Українського інституту книги», – йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, 5 жовтня Верховна Рада України внесла до закону «Про авторське право і суміжні права» зміни і дозволила використання літературних, художніх і музичних творів для створення пародій, попурі чи карикатур без згоди автора, але із зазначенням його імені і джерела запозичення.

22 вересня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні». За проголосували 230 народних депутатів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY