detector.media
03.10.2016 12:00
Оприлюднено відео затримання українського журналіста Романа Сущенка
Оприлюднено відео затримання українського журналіста Романа Сущенка
В інтернеті з’явилось відео затримання ФСБ спеціального кореспондента «Укрінформу» в Парижі Романа Сущенка

Про це повідомило агентство «Укрінформ».

Нагадаємо, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Вранці 3 жовтня ФСБ заявило, що український журналіст Роман Сущенко, затриманий у Росії, є співробітником головного управління розвідки Міноборони України, який «збирав секретні відомості про діяльність Збройних сил і Національної гвардії Росії»

«Укрінформ», працівником якого є журналіст, зробив заяву щодо незаконного затримання у Москві їх спеціального кореспондента. Відреагувало на нього також і Міністерство інформаційної політики України.

Пізніше Міністерство закордонних справ повідомило, що з’ясовує обставини затримання українського журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка на території Росії. 

НСЖУ закликала міжнародні медіаорганізації втрутитися у ситуацію із арештом українського власкора у Москві.

1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував українського журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві, на 2 місяці.

За словами адвоката затриманого у Росії українського журналіста Романа Сущенка Марка Фейгіна, незрозуміло, чи відбувся суд щодо його арешту.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, у зв’язку із затриманням журналіста Сущенка, запропонував відмінити безвізовий режим з Росією.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY