detector.media
02.10.2016 23:51
Переможець кінофестивалю в Гдині присвятив свою нагороду Олегу Сенцову
Переможець кінофестивалю в Гдині присвятив свою нагороду Олегу Сенцову
У польському місті Гдиня відзначили переможців 41-го кінофестивалю. Нагороду «Золоті леви» отримали актори Анджей Северин та Олександра Конєчна, які зіграли головні ролі у фільмі «Остання родина». Анджей Северин присвятив свою нагороду українському режисеру Олегу Сенцову, який засуджений в Росії до 20 років ув’язнення за сфабрикованим звинуваченням.

Про це повідомляє ZIK з посиланням на польське телебачення tvn24.

Журі кінофестивалю обійшло увагою фільм режисера Войцеха Смажовського «Волинь», котрий вважався одним з фаворитів на нагороди.

Натомість призначення головної нагороди за фільм «Остання родина» молодого режисера Яна Матушинського не стало несподіванкою. Напередодні ця стрічка було фаворитом у глядачів та журналістів. Фільм розповідає про родину, в якій чоловіки-актори переживають страх і спадкову депресію, проте родина тримається разом завдяки матері і жінці, яка їх дуже любить. Фільму пророкують міжнародний успіх.

Відзначений нагородою актор Анджей Северин, подякувавши команді «Останньої родини», сказав: «Єдине, що повинно нас обмежувати – це наша громадянська і мистецька свідомість. Не можна нас обмежувати в’язницею чи іншими адміністративними наказами». Актор свою нагороду присвятив українському режисеру Олегові Сенцову.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заяляє, Росія і Україна продовжують переговори щодо обміну різних кандидатур. Він висловив сподівання, що «спільна робота» ведеться також із повернення в Україну засудженого у Росії Олега Сенцова. За його словами, остаточні рішення з російського боку буде приймати Володимир Путін. Дмитро Пєсков також визнав, що контакти із російською стороною підтримує Віктор Медвечук.

На фото - режисер фільму «Остання родина» Ян Матушинський і актори виконавці головних ролей з нагородою «Золоті леви» за кращий фільм фестивалю (третій ліворуч – Анджей Северин)

Фото: tvn24.pl

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY