detector.media
13.09.2016 13:35
«Квартал 95» відмовився від участі в пітчингу Держкіно
«Квартал 95» відмовився від участі в пітчингу Держкіно
Студія «Квартал 95» відмовилася від участі в другому етапі 9-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Про це заявив художній керівник студії «Квартал 95» Володимир Зеленський під час захисту робіт на пітчингу

«Повернення Гуллівера - великий проект, у який ми вклали душу, тіло й десять років свого життя. Але сьогодні я хочу відмовитися від пітчингу нашого проекту в зв'язку з певною ситуацією, яка склалася в медіапросторі. Перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк сказала, що ми назвали країну жебраком і самі беремо участі у жебракуванні. Ніколи не думав, що пітчинг є жебракуванням. Я думав, що пітчинг - це все-таки підтримка вітчизняного кінематографу. Звісно ж, ми отримуємо задоволення від усього, що ми робимо, і ми робимо це на благо людей. Тому обидва проекти - хоча сьогодні мова про один, - але я вам дуже вдячний, що обидва наші проекти пройшли в другий тур.

Обидва наші проекти ми обов'язково зробимо. Я не знаю, наскільки швидко це може відбутися. Але ми обов'язково зробимо. Тому що все-таки якими б ми не були, але ми поки лідери у вітчизнаному кінопрокаті. І як мінімум глядачі України обов'язково побачать наші проекти», - зокрема, заявив Володимир Зеленський.

На держпідтримку претендували два проекти студії «Квартал 95»: повнометражний анімаційний фільм «Повернення Гуллівера» (проект претендував на 35 млн грн. при загальному бюджеті 75 млн грн.) і ігровий повнометражний фільм «Слуга народу» (проект претендував на 15 млн грн. при загальному бюджеті 30 млн грн.).

Нагадаємо, після показу 10 вересня на каналі «1+1» запису концерту «Кварталу 95», який проходив у липні в Юрмалі, розгорівся публічний скандал через окремі жарти, що прозвучали. Зокрема, Володимир Зеленський, пародуючи Президента України Петра Порошенка сказав: «Що стосується кредитування, то Україна нагадує актрису німецьких фільмів для дорослих: тобто готова прийняти в будь-якій кількості з будь-якого боку».

Цей та інші жарти викликали хвилю обурення. Зокрема, перший заступник голови Нацради Ольга Герасим’юк написала у себе в Фейсбуці: «"Квартал" Зеленського посміявся в Юрмалі над власною державою-попрошайкою, всі зараз про це говорять і виносять свої ухвали... І в цей самий час, маючи непогані гроші на йолках, корпоративах і нескінченних "кварталах", де завжди висміює лише тих, проти кого заплатять чергові інвестори (не плутати з демократією і свободою слова), - сам просить у Держкіно 50 млн грн. на свої чергові кіношедеври... <…> Попрошайка просить у держави-попрошайки?»

Напередодні генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко так прокоментував конфлікт довкола концерту в Юрмалі: «Жарти можуть подобатися чи ні, але той факт, що Квартал” зміг замість російських концертів на 4 дні організувати фестиваль української в культури в Латвії, і це не дивлячись на всі спроби росіян його заборонити, вже говорить багато про що. А жарти на те і жарти – гумор і сатира. І хоча нас дуже насторожує, що кампанія має цілеспрямований характер із застосуванням ботів і сумнівних лідерів думок, радує, що більшість глядачів і читачів любили і люблять “Квартал».

Сам Володимир Зеленський раніше заявляв, що, на його думку, «Квартал-95» не висміював Україну за кордоном. «Жарт, який викликав бурхливе обговорення, не має двох або трьох сенсів. Суть цієї репризи проста: достатньо брати кредиты, за які відповідати нашим дітям, онукам і тим, хто буде жити після нас і нести відповідальність за всі ті бридкі справи, які творимо ми... Це жарт про вчинки наших правителів, нашої влади, не про людей і не про нашу країну. Так що не потрібно вважати себе культурними археологами і шукати в творчості кварталу те, чого немає і ніколи не буде», - написав у Фейсбуці шоумен.

На фото - піар-директор студії «Квартал 95» Ірина Побєдоносцева та Володимир Зеленський

Фото - скріншот з онлайн-трансляції пітчингу Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY